نوشته شده توسط : iran samak

لپه یا split pea یکی از انواع حبوبات است که از خانواده عدس و نخود جای دارد. لپه یک گیاه دولپه‌ای است و ارزش غذایی بالایی دارد. لپه دانه‌‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات است و به سه رنگ لپه زرد، لپه قرمز و لپه سبز دیده می‌شود. لپه سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌ها است و به همین دلیل خواص و فواید بسیار فراوانی دارد. لپه از مواد اصلی در تهیه قیمه است و در غذاهای دیگری مانند دلمه نیز کاربرد دارد. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه با لپه است به بررسی مواردی از جمله خواص لپه، لپه برای تنظیم سطح قند خون، لپه برای کم خونی، لپه برای پوکی استخوان، لپه برای کبد، لپه برای سرطان، لپه برای فشار خون، لپه برای سلامت قلب، لپه برای کاهش کلسترول بد، لپه برای معده و دستگاه گوارش، لپه برای درمان یبوست و اسهال، لپه برای مو، لپه برای پوست، لپه برای درمان بی خوابی، لپه برای زنان باردار و جنین، لپه برای نوزادان و کودکان، لپه برای لاغری، طبع لپه و در نهایت عوارض لپه می‌پردازیم.جالب ترین ویژگی های لپه که هیچکس به شما نمی گوید را اینجا بخوانید!

خواص لپه

 

خواص لپه

لپه ارزش غذایی بالایی دارد. لپه سرشار از کربوهیدرات‌ها، قند، فیبر رژیمی، چربی، پروتئین، ویتامین‌ها مانند ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، نیاسین، ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید) ، ویتامین B6، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، کولین، مواد معدنی مانند  فسفر، کلسیم آهن، منگنز، پتاسیم و منیزیم است. خواص لپه فراوان است و از جمله خواص لپه می‌توان به مواردی مانند کنترل فشار خون، کنترل قند خون، تنظیم سطح کلسترول خون، کاهش وزن، رفع و درمان کم خونی، کمک به رشد، رفع و درمان پوکی استخوان، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان، کاهش حساسیت سولفوریک، حفظ سلامت قلب و بهبود هضم اشاره کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید لپه و خرید لپه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

 

طبع لپه

متخصصان طب سنتی بر این باورند که لپه زرد طبیعتی گرم و خشک دارد.

 

لپه برای تنظیم سطح قند خون

لپه با داشتن مقادیر بالایی فیبر می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. فیبر محلول موجود در لمه موجب کاهش میزان جذب قند می‌شود و از این طریق به موجب انتشار تدریجی گلوکز و کاهش سرعت آزاد سازی گبدکز در بدن می‌شود. در نتیجه لپه می‌تواند مانع از افزایش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود.

 

لپه برای کم خونی

لپه منبعی غنی از آهن و فولات است و مصرف آن موجب افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون شده و از این طریق از ابتلا به کم‌خونی جلوگیری کرده و باعث درمان کم خونی و آنمی می‌شود.

 

لپه برای پوکی استخوان

لپه با داشتن فسفر و کلسیم می‌تواند یک گزینه مناسب برای تقویت استخوان‌های بدن بوده و می‌تواتد یک گزینه مناسب برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان باشد.

 

لپه برای کبد

لپه سرشار از مولیبدن است که به سم زدایی و پاکسازی کبد از سولفیت‌ها کمک کرده و می‌تواند موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کبد شود.

 

لپه برای سرطان

لپه حاوی استروژن‌های گیاهی مانند ایزوفلاون ها است که می‌تواند به بهبود هورمون‌های بدن کمک کرده و خطر  ابتلا به سرطان‌های خاصی از ممله سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. همچنین لپه حاوی مقادیر بالایی از کومسترول است که می‌تواند موجب کاهش خطر ابتلا به تومور شود.

 

لپه برای فشار خون

وجود مقادیر بالایی از پتاسیم در لپه آن را به یک گزینه درمانی مناسب برای کاهش فشار خون تبدیل کرده است.

 

لپه برای سلامت قلب

لپه با دارا بودن فیبر موجب کاهش کلسترول بد خون شده و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. همچنین پتاسیم موجود در لپه فشار خون را کنترل می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

 

لپه برای کاهش کلسترول بد

فیبر‌های محلول موجود در لپه موجب کاهش سطح کلسترول بد خون می‌شود. در اصل لپه کلسترول موجود در صفرا را در روده جذب کرده و از بدن دفع می‌کند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید لپه و خرید لپه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

 

لپه برای معده و دستگاه گوارش

لپه با وجود فیبر موجود در خود می‌تواند موجب بهبود هضم غذا شده و درد معده را کاهش می‌دهد. مصرف لپه می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های گوارشی از جمله سندرم روده تحریک پذیر و دیورتیکولوز جلوگیری کند.

 

لپه برای درمان یبوست و اسهال

فیبر موجود در لمه به افزایش و بهبود حرکات روده کمک کرده و از این طریق در پیشگیری و درمان یبوست و  اسهال موثر و مفید است.

 

لپه برای مو

لپه حاوی مقادیر بالایی از پروتئین، منگنز و روی است و موجب تقویت فولیکول‌های مو شده و از ریزش مو‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین لپه با داشتن ویتامین A و روی موجب کاهش التهاب پوست سر شده و یک گزینه درمانی مفید برای درمان شوره سر است.

 

لپه برای پوست

یکی از خواص لپه اسن است که لپه موجب پاک سازی پوست صورت شده و در روشن‌تر شدن و سفید‌تر شدن پوست صورت نقش موثری دارد. لپه با داشتن فولات، روی و ویتامین‌ها‌ مانند  ضد آفتاب طبیعی عمل کرده و پوست را در برابر آسیب اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و خطر آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد.

 

لپه برای درمان بی خوابی

لپه به دلیل داشتن مقادیر بالایی از آمینو اسید تریپتوفان موجب افزایش ترشح سروتونین در خون شده و از این طریق به بهبود خلق و خو و برای درمان بی‌خوابی شبانه کمک می‌کند.

-لپه برای زنان باردار و جنین

وجود مقادیر بالای ویتامین B و فولات موجب کاهش خطر ابتلا به نقص لوله‌های عصبی جنین در دوران بارداری می‌شود و مانع زایمان زودرس شده و برای سلامت خانم‌های باردار مفید است. لپه با داشتن فولات به افزایش تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و در نتیجه به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می‌کند.

 

لپه برای نوزادان و کودکان

لپه حاوی مقادیر بالایی از فولات، آهن، روی، پروتئین، منگنز و کلسیم است که به بهبود رشد نوزادان و کودکان کمک می‌کند. از دیگر فواید لپه برای بدن نوزاد و کودک این است که لپه با داشتن ویتامین A و ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. لپه همچنین به کمک آهن و فولات موجود در خود به درمان کم خونی کمک می‌کند. کلسیم و ویتامین K موجود در لپه به بهبود رشد و تقویت استخوان‌ها در نوزادان و کودکان کمک می‌کند.

 

عوارض لپه

 

عوارض لپه

لپه زرد در کنار خواص و فواید فراوانی که دارد ممکن است عوارضی نیز داشته باشد. لپه نیز مانند سایر حبوبات نفاخ است و به همین دلیل بهتر است از چند ساعت پیش از مصرف لپه را در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. افرادی که به لپه حساسیت دارند و افراد مبتلا به بیماری آسم باید از مصرف لپه زرد پرهیز کنند. از زیاده روی در مصرف لپه باید خودداری کرد؛ زیرا لپه نفاخ است و ممکن است موجب بروز عوارضی مانند نفخ، احتباس گاز در روده‌ها و دل درد شود. همچنین افراد مبتلا به نقرس نیز باید از مصرف لپه زرد خودداری کنند زیرا لپه موجب افزایش اسید اوریک در خون شده و علائم بیماری نقرس را تشدید می‌کند. لپه حاوی پتاسیم است و پتاسیم ممکن است با برخی از داروهای کاهش دهنده فشار خون تداخل دارویی ایجاد می‌کند و می‌تواند موجب تشدید علائم بیماری‌های کلیوی شود. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید لپه و خرید لپه عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

 

لپه برای لاغری

 

لپه برای لاغری

لپه با داشتن فیبر و پروتئین به کاهش وزن و لاغری کمک می‌کند. فیبر موجود در لپه موجب کاهش اشتها و احساس سیری شده و از پرخوری جلوگیری کرده و مانع افزایش وزن می‌شود. با وجود خواص لپه برای لاغری، نمی‌تواند به تنهایی برای رسیدن به وزن ایده آل کافی باشد



:: برچسب‌ها: حبوبات , لپه ,
:: بازدید از این مطلب : 271
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

طرز تهیه دال عدس

متاسفانه همه ما به غذاهای گوشتی عادت کرده ایم. این تغییر ذائقه خیلی بده چون می دونید که مصرف زیاد گوشت، به جز بار مالی که داره (اونم تو این اوضاع گرونی) ممکنه انواع مشکلات رو برامون به وجود بیاره. از طرف دیگه همه موادی که بدن ما نیاز داره تو گوشت وجود نداره. پس بهتره که هم خودمون و هم بچه هامون رو عادت بدیم که تو منو غذایی مون از انواع غذاهایی که با سبزیجات و حبوبات پخته میشن هم استفاده کنیم.

طرز تهیه دال عدسطرز تهیه دال عدس

وقتی حرف از غذایی میشه که با حبوبات پخته شده اول یاد لوبیا و عدس میفتیم. درسته؟ خب چون از بچگی بیشتر همینا رو خوردیم. این دفعه هم می خوایم یه نوع عدسی بهتون معرفی کنیم و بگیم چجوری درستش کنین.

غذای امروزمون هم با عدس درست میشه اما نه اون عدسی که همیشه تو غذاهامون ریختیم و خوردیم. قراره با دال عدس یه غذای خوشمزه یاد بگیریم. بله دال عدس. حتما اسمشو شنیدین. یه نوع عدسه. اما قرمزه و نارنجیه و از عدس معمولی ریز تره و زودتر هم پخته میشه. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید عدس و خرید عدس عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

دوره غذاهای دریایی

دال عدس رو بیشتر تو استان های جنوبی کاشته میشه و ازش یه غذای خیلی خوشمزه درست می کنن. پس غذای امروزمون در واقع یه غذای جنوبیه. البته تو هند و پاکستان هم این غذای لذیذ رو درست میکنن. دستور پخت دال عدس خوزستانی و هندی رو براتون میگیم، هر کدوم طبق ذائقه تون بود همونو درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.

طبق مطالعاتی که باستان شناسان داشتن، اولین موارد استفاده و کشت عدس برمی گرده به 8000 سال قبل از میلاد مسیح و اولین جایی که عدس رو می کاشتن جنوب یونان بوده. بعدها این گیاه پرفایده به جاهای دیگه دنیا هم برده شده و کشتش رو شروع کردن.

یکی از مناطق قدیمی که شروع کردن به کاشتن عدس و مرغوب ترین نوع عدس رو هم داشته و داره خوزستان خودمونه. یکی از انواع عدسی که می کاشتن و می کارن هم همین دال عدسه. غذاهای محلی مختلفی هم باهاش درست می کنن که یکیش خوراک دال عدسه. یه خوراک خوشمزه که  شبیه همین عدسی خودمونه. حالا بهتون میگیم چجوری این غذای لذیذ رو درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.

طرز تهیه دال عدس خوزستانی

زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت 60 دقیقه
زمان اضافی 10 دقیقه
مجموع زمان 100 دقیقه
تعداد سرو 4 نفر
مقدار سرو 4 پرس تک نفره

مواد لازم برای تهیه دال عدس ( به روش خوزستانی)

دال عدس (عدس قرمز) 2 پیمانه
سیر رنده شده 2 قاشق سوپخوری
سیب زمینی متوسط 2 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
لیمو عمانی 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
ادویه یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1 قاشق سوپ خوری
تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم
تمر هندی به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه دال عدس

مرحله اول

عدس ها را خوب پاک کنید و چند بار بشویید و کنار بگذارید. برای اینکه نفخ عدس گرفته شود اجازه دهید چند ساعت خیس بخورد. عدس را آبکش کنید و درون یک قابلمه مناسب بریزید. 3 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.

مرحله دوم

سیب زمینی ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. سپس سیب زمینی های پوست گرفته را نگینی خورد کنید و  داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله ملایم اجاق بگذارید تا به جوش بیاید. پیاز ها  را کامل شسته و پوست بگیرید. پیازهای شسته شده را به صورت نگینی و یکدست خورد کنید و داخل آبکش بریزید.

عدس 03مراحل تهیه دال عدس

یک ماهی تابه را روی اجاق قرار داده و داخل آن روغن بریزید. اجازه دهید روغن روی حرارت ملایم کاملا داغ شود. پیازهای نگینی را اخل روغن داغ بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز ها سبک و شیشه ای شوند.

مرحله سوم

سیر رنده شده را به پیاز اضافه کنید. پس از اینکه سیر کاملا تفت خورد و عطر سیر بلند شد، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به ماهیتابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند.

نمک، فلفل، زردچوبه، لیمو عمانی پاک شده و فلفل را به رب اضافه کنید و کمی با آن تفت دهید. مواد را کنار بگذارید. در حین آماده کردن پیاز و رب، مدام ترکیب در حال پخت عدس و سیب زمینی را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله چهارم

زمانی که سیب زمینی ها پخت، مواد داخل ماهی تابه را داخل قابلمه ریخته و هم بزنید. غذا را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. تمر هندی را داخل ظرفی ریخته و با کمی آب جوش حل کنید. مخلوط به دست آمده را از صافی رد کنید و با پست قاشق فشار دهید تا مواد به صورت کامل صاف شده و مخلوطی یکدست داشته باشید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید عدس و خرید عدس عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

مرحله پنجم

وقتی خوراک دال عدس کامل جا افتاد، تمبر هندی را به مواد اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن غذا، اجاق را خاموش کنید. با استفاده از گوشت کوب برقی، مواد داخل قابلمه را خوب له کنید تا لعاب دار شود. دوباره قابلمه را روی اجاق بگذارید تا غذا کمی بجوشد و به روغن بیفتد. غذا را در ظرف مناسب سرو کرده و با گشنیز تزیین کنید.

نکات مهم در پخت دال عدس

  • دال عدس سریع ته گرفته و می سوزد. بنا براین باید مدام آنرا هم بزنید.
  • میزان فلفل غذا را بننا به ذلئقه خود می توانید کم و زیاد کنید. اما مزه اصلی دال عدس به تند بودن آن است.
  • اگر دوست دارید دال عدس شما ترش تر باشد می توانید مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید.
  • در صورتی که نمی خواهید غذای شما ترش باشد می توانید تمر هندی را حذف یا کم کنید.
  • برای اینکه دال عدسی که درست می کنید لعاب بیشتری داشته باشد می توانید سیب زمینی را داخل غذا رنده کنید.
  • هر چقدر میزان سیر دال عدس بیشتر باشد، این غذا طعم بیشتری خواهد داشت.
  • میتوانید رب گوجه فرنگی موحود در دستور را حذف و یک قاشق غذاخوری سس تند جایگزین آن کنید.
  • این خوراک را می تونید با نان و یا به همراه برنج سرو کنید.

خواص دال عدس

  •  دال عدس یا عدس قرمز نسبت به عدس معمولی دارای ویتامین ها و خواص بیشتری است. دال عدس یکی از غذاهای مفید برای افرادی است که دچار کم خونی هستند.
  • دال عدس به دلیل دارا بودن ویتامین های A,C,E و روی (زینک) یکی از مواد غذایی مفید برای تقویت بینایی و داشتن پوست و موی بهتر و شاداب تر است.
  • همچنین دال عدس به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان های طبیعی، از ابتلا به انواع ص سرطان پیشگیری خواهد کرد.
  • وجود فیبر در ساختار دال عدس، یکی از مواد مفید و مغذی برای پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی و انسداد رگ ها است. فیبر موجود در دال عدس موجب تقویت سیستم گوارش نیز می گردد. فیبر و اسید فولیک موجود در دال عدس از ابتلا به سرطان نیز پیشگیری می کند.
  • این ماده غذایی غنی از مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزم و فیفات است که برای تقویت استخوان ها و دندان بسیار مهم و ضروری هستند. بنا براین یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای خانم های باردار، کودکان و سالمندان است.
  • با توجه به اینکه شاخص گلوکز در دال عدس بشیار پایین است، بنابراین این ماده غذایی می تواند یک غذای عالی برای بیماران دیابتی باشد.
  • اگر با کاهش وزن مشکل دارید و نمی توانید به سادگی وزن خود را پایین بیاورید، وجود فیبر در ساختار دال عدس به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی به وزن دلخواهتان برسید.

سخن پایانی در تهیه دال عدس

امیدواریم از آموزش سوپ دال عدس راضی بوده باشید. با مطالعه این رسپی شما به راحتی می توانید یک سوپ دال عدس بی نظیر تهیه نمایید.

یکی از مهمترین نکات در آشپزی این است که ابتدا بدانید هدف از کار چیست و بعد برای چند نفر طبخ خواهید کرد. در مرحله بعد حتما بر روی یک برگه مراحل انجام کار و مقدار مواد اولیه های موجود را نوشته و دقیقا عین آن چیزی که بایست انجام شود را انجام دهید. این کار باعث افزایش تسلط کار خواهد شد.

عدس 01سخن پایانی در تهیه دال عدس

مطمین باشید با این روش چیزی فراموش نخواهد شد و همه چیز دقیقا همان چیزی خواهد بود که می بایست انجام گیرد. مرکز آموزش آنلاین آشپزی 1TouchFood همیشه بهترین آموزش ها را برایتان قرار داده و شما را در زمینه آموزش آشپزی یاری خواهد کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید عدس و خرید عدس عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

طرز تهیه دال عدس خوشمزه فوری 4 نفره - آموزش آشپزی آنلاین

عدس 02

طرز تهیه دال عدس مجلسی با دستور تهیه ساده خوشمزه کاربردی دال عدس خورستانی غذای مقوی و با خاصیت فراوان دال عدس بوشهری و دستور پخت دال عدس زرد برای 4 نفر

نوع: سوپ

سبک آشپزی: ایرانی

کلمات کلیدی: دال عدس

بازده دستورالعمل: 4

کالری: 200

زمان آماده سازی: PT0H30M

زمان پخت و پز: PT1H0M

زمان کل: PT1H40M

اجزاء دستورالعمل:

  • سیر رنده شده 2 قاشق سوپ خوری
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • لیمو عمانی 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه یک قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز 1 قاشق سوپ خوری
  • تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
  • روغن به مقدار لازم
  • تمر هندی به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

راهنمای دستورالعمل: در این مطلب آمورشی با طرز تهیه دال عدس در خدمت شما عریران بودیم. امیدواریم که با استفتده از دستور پخت دال عدس و اجرای آن بتوانید از این غذای ساده و مقوی بهره مند شده و لحظات خوشی را با خانواده خود داشته یاشید. نوش جانتان



:: برچسب‌ها: دال عدس , حبوبات ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

لوبیا چیتی یک ماده غذایی است که در سراسر جهان محبوب است و سرشار از مواد مغذی بوده که می‌تواند منجر به حصول تعدادی از مزایای برای سلامتی فر مصرف کننده آن شود. در این مقاله سعی خواهیم کرد که علاوه بر معرفی این ماده غذایی به بررسی ارزش تغذیه‌ای، فواید آن در سلامتی انسان و روش‌های مصرف آن بپردازیم.

 

لوبیا چیتی چیست؟

لوبیا چیتی یک گونه از لوبیا معمولی هستند و در بعضی از نقاط جهان برای بیش از ۵۰۰۰ سال است که کشت می‌شوند. این مواد غذایی به طور معمول در غذاهای مکزیکی در باریوتوس و Chili con carne یافت می‌شوند، این نوع از لوبیا به طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی مصرف می‌شود. این لوبیا نسبت به سایر گونه‌های لوبیا چند منظوره تر است، زیرا می‌توان آن‌ها را به طور کامل یا پخته شده، له شده و دوباره سرخ شده مصرف کرد. در حالی که آن‌ها در پنج نوع مختلف وجود دارند ولی از لحاظ چگالی و ظاهر مواد مغذی دارای تشابه بسیاری هستند.  برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید لوبیا چیتی و خرید لوبیا چیتی عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

لوبیا چیتی

ارزش تغذیه‌ای لوبیا چیتی

در مورد ارزش تغذیه‌ای، لوبیا چیتی حاوی حدود ۱۴۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم و همچنین ۹ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر رژیمی است. مقدار بسیار کمی چربی در این لوبیا وجود دارد، اما مقدار بسیار بالای از ویتامین‌های گروه B و مقادیر متوسطی از ریز مغذی منیزیم (۱۴٪ از DV)، سدیم (۱۶٪)، فسفر (۲۱٪)، ویتامین A، ویتامین C، روی (۱۰٪)، آهن (۱۶٪)، پتاسیم (۹٪) و کلسیم (۵٪). این مشخصات مواد مغذی ممکن است تغییر کند، اگر لوبیا جوان یا بالغ، پخته شده، جوش داده شده، نمکی یا بدون نمک باشد، اما این مواد مغذی اساسی موجود در این نوع لوبیا هستند.

 

خواص لوبیا چیتی

مزایای زیادی برای استفاده از لوبیا چیتی، از جمله توانایی آن‌ها در کاهش خطر ابتلا به دیابت و سرطان سینه و همچنین سم زدایی بدن و دیگر موارد که در ادامه می آید، وجود دارد.

  •      کهش اندازه تومور
  •      پایین آمدن خطر ابتلای به سرطان سینه
  •      بهبود فرآیند هضم
  •      محافظت در مقابل ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی
  •      تقویت انرژی
  •      بهبود سلامت عصبی
  •      پیشگیری از ابتلای به بیماری‌های مزمن از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی
  •      پایین بودن سطوح کلسترول در بدن
  •      بهبود حافظه و توانایی شناختی
  •      کنترل فشار خون
  •      سم زدایی از  بدن
  •      آهسته‌تر کردن روند ریزش مو
  •      کم کردن خشکی پوست
  •      کمک به اجتناب از ابتلای به بیماری کم‌خونی (آنمی)
  •      کمک در فرایند کاهش وزن

 

جایگزین‌های لوبیا چیتی

اگر یک لوبیا برای استفاده در یک دستور غذا یا یک میان وعده در دسترس شما وجود ندارد، جایگزین‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند این کار را انجام دهند. لوبیا به‌ندرت طعم قوی و قابل تشخیصی دارند، بنابراین این گزینه‌ها در اکثر دستورالعمل‌های آشپزی به خوبی عمل خواهند کرد:

  • لوبیا Anasazi
  • لوبیا قرمز
  • لوبیا Borlotti
  • نخود
  • لوبیا سفید
  •  لوبیا سیاه

 

چگونه لوبیا چیتی را نگهداری کنیم؟

هنگامی که لوبیای خشک شده را به صورت فله خریداری می‌کنید، ممکن است بخواهید آن‌ها را برای ماه‌ها ذخیره کنید و به تدریج آن‌ها را در وعده‌های غذایی خود مورد مصرف قرار دهید. پس از این دستورالعمل ساده اطمینان حاصل می‌شود که شما تا یک سال لوبیا تازه و خوشمزه‌ای را برای استفاده در انواع غذاها دارید.

 

  • مرحله ۱: لوبیای خشک شده را از کیسه خریداری کنید. آن‌ها را به یک مخزن ذخیره‌سازی محکم انتقال دهید.
  • مرحله ۲: تمام لوبیای شکسته را از مخلوط جدا کنید.
  • مرحله ۳: ظرف را در جای خشک و خنک قرار دهید تا از نور مستقیم خورشید دور شود.
    روش نگهداری لوبیا چیتی

عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف لوبیا چیتی

برخی از عوارض جانبی خوردن این نوع لوبیا، به ویژه هنگامی که شما این ماده غذایی را بیش از حد مصرف می‌کنیم، از جمله ناراحتی روده و نفخ شکمی وجود دارد. با افزایش سطح فیبر رژیمی و بعضی از عناصر ایجادکننده گاز، لوبیا در نهایت به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند، اما در ابتدا می‌تواند نشانه‌هایی از علائم را در شما بدتر کند. علاوه بر این، اگر شما مشکلات خاصی در حوزه سلامتی دارید مانند سرطان تیروئید یا اختلال تیروئید، لوبیا چیتی می‌تواند سطوح ید را در بدن شما تحت تأثیر قرار دهد که ممکن است در درمان دخالت داشته یا علائم این بیماری‌ها را در فرد مبتلای به آن تشدید کند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید لوبیا چیتی و خرید لوبیا چیتی عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.



:: برچسب‌ها: لوبیا چیتی , حبوبات ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

تست شنوایی

تست شنوایی کودکان و بزرگسالان :: انجام ارزیابی های پایه شنوایی و بررسی پرده گوش جهت تعیین نوع و میزان کم شنوایی انجام می شود.

بعد از تاریخچه گیری و بررسی مشکلات بیمار با استفاده از اتوسکوپ وضعیت پرده گوش، کانال گوش و وجود یا عدم جرم گوش گزارش می شود.

با استفاده از ادیومتری می توان در تمامی فرکانس های شنوایی (250 تا 8 کیلوهرتز) تون های خالص در شدت ها و فرکانس های بیان شده ارائه کرد. همچنین بعد از انجام تست شنوایی سنجی با تون خالص به بررسی میزان درک گفتار با استفاده از کلمات مختلف پرداخته می شود.

بعد از انجام تمامی تست های شنوایی نتایج بر روی برگه ادیوگرام یا نوار گوش ترسیم می شود.

 

تست شنوایی کودکان و بزرگسالان

 

باید بدانیم که شنوایی نرمال در محدوده 0 تا 25 دسی بل می باشد و هرچه بیمار در شدت بالاتری به محرکات تن خالص پاسخ دهد به معنی آسیب بیشتر در فرکانس اندازه گیری شده می باشد.

بیماری های مختلف نظیر عفونت گوش، پارگی پرده گوش، ضربه به گوش، در معرض صدای بلند و آزاردهنده، مصرف داروها وحتی جرم گوش می توانند سبب کم شنوایی های مختلف (کم شنوایی انتقالی، کم شنوایی حسی عصبی و کم شنوایی میکس) و افت با شدت های مختلف بستگی به میزان و درجه بیماری شوند.

همچنین در بررسی میزان درک گفتار با کلمات نیز شنوایی شناس به بررسی سالم بودن عصب شنوایی و مراکز دریافت کننده و تفسیر گفتار می پردازد.

در نهایت با انجام تست تمپانومتری (قراردادن پروب پلاستیکی مخصوص در کانال گوش و ارائه فشارهای مختلف) می توان به درستی از وضعیت پرده گوش، وجود یا عدم وجود عفونت گوش، بررسی زنجیره استخوانی، شیپوراستاش و به طور کلی ارزیابی گوش میانی پرداخته می شود.

اما در نوزادان و کودکان به دلیل عدم همکاری در انجام تست های شنوایی باید از ابزارهای اتوماتیک که به همکاری فرد نیاز نباشد استفاده کرد. برای این منظور تست های شنوایی نوزادان شامل تست OAE (بررسی سلول های مویی در حلزون گوش)، تست ای بی ار (بررسی عصب شنوایی) و تست تمپانومتری (بررسی عفونت گوش) می باشد.

*لازم به ذکر است که این تست ها نیاز به محیط ساکت و خلوت می باشد که تست با دقت بالا انجام شود و درصورت وجود نویز و شلوغی از اعتبار تست کاسته می شود. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

 

ارزیابی شنوایی اطفال و نوزادان

 

ارزیابی شنوایی اطفال و نوزادان

در ارزیابی شنوایی نوزدان ابتدا باید تاریخچه گیری دقیقی از وضعیت کودک قبل و درحین تولد انجام داد. به طور مثال: زمان تولد، استفاده مادر از دارو، قرارگیری کودک در

بخش مراقبت های ویژه نوزادان(NICU)، زردی خون، عفونت های حین بارداری و بررسی مشکلات کم شنوایی در سایر اعضای خانواده.

بعد از تاریخچه گیری، برای ارزیابی شنوایی نوزادان از چند روش می توان استفاده کرد:

  1. ارزیابی رفتاری
  2. اندازه گیری فیزیولوژیک

ارزیابی شنوایی کودکان

ارزیابی شنوایی به صورت رفتاری به معنی شرکت دادن کودک یا نوزاد در ارزیابی شنوایی می باشد. در ارزیابی شنوایی بزرگسالان به صورت رفتاری، فرد در اتاقک قرار می گیرد و هر زمانی که صدا رو در هر گوش شنید دست خود را بالا می برد یا دکمه را فشار می دهد. اما در کودکان چنین نیست.

 

ارزیابی رفتاری کودکان

1.Behavioral observation audiometry(BOA):

در BOA، کودک در بغل مادر قرار می گیرد و شنوایی شناس با ارائه صدای گفتاری، نویز و دیگر صداها با شدت بلند پاسخ کودک را مشاهده می کند. پاسخ کودک می تواند شامل پاسخ استارتل(تکان خوردن دست، پا و پریدن) در سنین کمتر باشد اما در سنین بالا(سن 4 ماهگی) چرخش چشم به سمت منبع صدا، بیدار شدن از خواب و پلک زدن می تواند جز پاسخ ها باشد.

پس به طور کلی این تست شنوایی در سنین تولد تا 4 ماهگی انجام می شود.

 

تست شنوایی کودکان و بزرگسالان

 

  1. Visual reinforcement audiometry(VRA):

ارزیابی شنوایی کودکان از 4 ماه به بعد می توان با شرطی کردن کودک انجام شود. در این سن کودک به راحتی توانایی مکان یابی در طرفین، پایین و بالا را با افزایش سن بدست می آورد. در این تست با قرار دادن کودک بر روی صندلی یا در بغل مادر و استفاده از جعبه های تاریک که وقتی کودک به طرف منبع صدا در طرفین خود حرکت کرد این جعبه ها روشن می شوند و کودک انگیزه برای ادامه بازی را پیدا می کند.

تست شنوایی VRA در سنین 5 تا 6 ماهگی بسیار موثر است و معمولا در سنین 24 ماهگی بسار پیشنهاد می شود . کودک به راحتی شرطی می شود.

 

  1. Condioton play audiometry(CPA):

ادیومتری بازی یا CPA برای کودکان در سنین 2 تا 5 سال انجام می شود و کودک بعد از شرطی شدن باید پاسخ حرکتی مناسب نظیر انداختن لوگو در سبد یا قراردادن پازل انجام دهد.

در صورت همکاری کودک می توان برای ارزیابی دقیق تر و همچنین ارزیابی تک گوشی از هدفون استفاده کرد.

 

ارزیابی شنوایی بزرگسالان

 

ارزیابی های فیزیولوژیک:

ارزیابی های فیزیولوژیک شامل پاسخ های برانگیخته شنوایی(ABR)، پاسخ های steady-state شنوایی(ASSR)، پاسخ های منتشر شده حلزونی(OAE) و ایمیتانس اکوستیک می باشد.

در بخش دیگر در مورد ارزیابی های فیزیولوژیک و مزایای آن صحبت می شود

در صورت  وجود مشکل و عدم پاسخ مناسب در کودک و همچنین تکرار تست شنوایی کودک با استفاده از تست های فیزیولوژیک حتما باید کودک از سمعک استفاده کند. زیرا در صورت تاخیر در استفاده از سمعک، کودک دچار تاخیر در زبان آموزی می شود که مسئله بسیار مهمی می باشد.

بسیاری از خانواده ها به دلیل عدم پذیرش کم شنوایی کودک خود به صورت غیرعمد سبب تاخیر در رشد شناخت و زبان آموزی کودک می شوند که گاهی این تاخیرات قابل جبران نمی باشد. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.



:: برچسب‌ها: ارزیابی شنوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 284
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

انواع سمعک نامرئی

به‌طور کلی سمعک‌های نامرئی دو نوع هستند:

  1. سمعک‌های نامرئی سفارشی
  2. سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته (غیرسفارشی)

سمعک‌های نامرئی سفارشی نیاز به قالب‌گیری از مجرای گوش دارند و براساس شکل و اندازه مجرای گوش کاربر ساخته می‌شوند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته نیاز به قالب‌گیری اولیه ندارند و آماده هستند.

سمعک‌های «کاملا داخل مجرا» (completely in canal) و سمعک «نامرئی داخل مجرا» (invisible in canal)، سمعک نامرئی سفارشی هستند که به‌صورت مخفف به این سمعک‌ها CIC و IIC نیز می‌گویند.

سمعک IIC معمولا از سمعک CIC کوچکتر و مخفی‌تر است، بنابراین استفاده از واژه نامرئی برای سمعک IIC صحیح‌تر است. در برخی برندها اندازه سمعک IIC و CIC یکسان است. نمای بیرونی سمعک‌های IIC، مشکی و نمای بیرون سمعک‌های CIC بِژ است.

پیش از تولید IIC، سمعک CIC کوچکترین سمعک موجود بود، به همین دلیل به سمعک کاملا داخل مجرا (CIC) هم سمعک نامرئی می‌گویند، اما این مدل در برخی برندها واقعا مخفی و پنهان نیست.

اکنون، کوچکترین سمعک‌های نامرئی IIC و CIC را کمپانی‌های اتیکن، فیلیپس، برنافن و سونیک تولید می‌کنند.

سمعک‌های نامرئی سفارشی مانند IIC و CIC، به‌دلیل این‌که براساس قالب ‌اولیه گوش در لابراتوار ساخته می‌شوند، به‌راحتی قابل تعمیر هستند. اما، سمعک‌های نامرئی پیش‌ساخته، برخلاف سمعک‌های CIC و IIC، در شرکت تولیدکننده ساخته می‌شوند و آماده تجویز هستند. به همین دلیل، اگر قصد خرید سمعک نامرئی پیش‌ساخته را دارید، حتما از شنوایی‌شناس خود در مورد شرایط تعمیر و خدمات پس از فروش سوال کنید.

سمعک‌های نامرئی، نام‌های متفاوتی بین کمپانی‌های تولید‌کننده سمعک دارند؛ ساندلنز (SoundLens)، نانو (Nano)، لیریک (Lyric)، سیلک (Silk) و... .

 

سمعک نامرئی داخل کانال

سمعک‌های IIC کوچکترین و سمعک‌های CIC کوچکترین و قوی‌ترین سمعک داخل گوشی هستند. برخی از سمعک‌های CIC که رسیور خیلی‌قوی دارند را می‌توان برای کم شنوایی‌های شدید تا عمیق (100 دسی‌بل) تجویز کرد.

قالب‌گیری صحیح و در نظر گرفتن سایر عوامل... در تجویز قوی‌ترین سمعک‌های داخل گوشی اهمیت زیادی دارد. بیشتر افراد تمایل دارند که از این نوع سمعک‌ها استفاده کنند، برای این‌که جنبه‌های زیبایی و اندازه سمعک برای آن‌ها خیلی مهم است.

اگر شما به دنبال خرید سمعک کوچک و مخفی هستید و کم شنوایی شما متوسط تا شدید یا حتی شدید تا عمیق است، سمعک‌های CIC انتخاب خوبی هستند، به علت این‌که آن‌ها تاحدی مخفی هستند و به اندازه کافی فضا برای آمپلی‌فایر و رسیور خیلی‌قوی (UP) و همچنین ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند اتصال با بلوتوث دارند.

سمعک‌‌های کاملا داخل مجرا (CIC) را می‌توان خیلی کوچک ساخت، اما آن‌ها را نمی‌توان طوری ساخت که کاملا نامرئی باشند. آن‌ها به اندازه کافی در عمق مجرای گوش قرار نمی‌گیرند که کاملا دیده نشوند. بااین‌حال، اگر مجرای گوش شما کمی بزرگ باشد، سمعک CIC خیلی دیده نمی‌شود.

اندازه و شکل مجرای گوش برای تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم هست، در‌صورتی‌که اندازه مجرای گوش شما کوچک باشد، سمعک IIC و CIC از نظر مخفی و پنهان بودن با هم فرقی نمی‌کنند.

۷ روز امتحان کنید

سمعک‌های CIC و IIC در مجرای گوش و در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می‌گیرند، بنابراین اشکال اصلی این سمعک‌ها این است که آسیب‌پذیرتر هستند و از سایر مدل‌ها بیشتر خراب می‌شوند. همچنین طول عمر باتری این دو مدل سمعک کوتاه است.

برخلاف سمعک‌های CIC، سمعک‌های IIC طوری ساخته می‌شوند، که در عمق مجرای گوش قرار بگیرند. قسمت خارجی سمعک‌های IIC در بیشتر موارد دیده نمی‌شود، به همین علت به آن‌ها سمعک نامرئی می‌گویند. سمعک نامرئی در عمق قسمت استخوانی مجرای گوش و در چند میلی‌متری پرده گوش قرار می‌گیرد.

معمولا نخ بی‌رنگی به این سمعک  وصل می‌شود، تا کمک به گذاشتن و برداشتن آن داخل گوش کند.

سمعک IIC

درصورتی‌که آناتومی مجرای گوش شما مناسب و بزرگ باشد، سمعک‌ IIC در عمق مجرای گوش شما قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود.

همان‌طور که در شکل نشان داده شده، برای این‌که IIC کاملا مخفی باشد، نیاز است که آن پس از خَم دوم مجرای گوش قرار گیرد.

در این موارد قطر مجرای گوش باید به اندازه کافی بزرگ، طول آن بلند و خَم مجرا هم مناسب باشد.

در عمق مجرای گوش قرار گرفتن این سمعک به میزان قابل‌توجهی می‌تواند «اثر انسداد» (صدای خود فرد در سرش یا گوشش بلندتر شنیده می‌شود) را کاهش دهد.

هنگامی که سمعک نامرئی IIC در قسمت غضروفی مجرای گوش خارجی قرار می‌گیرد، گاهی‌اوقات اثر انسداد اتفاق می‌افتد.

برخلاف قسمت غضروفی، قسمت استخوانی مجرای گوش هنگامی که فرد صحبت ‌کند از داخل مرتعش نمی‌شود.

در تجویز سمعک CIC و IIC قالب‌گیری مهم‌ترین قسمت است. درصورتی‌که قالب‌گیری به‌درستی و از عمق مجرای گوش انجام نشود، هنگام غذا خوردن و صحبت کردن سمعک به‌راحتی از گوش بیرون می‌آید و سوت می‌زند، صداهای گفتاری به خوبی تقویت نمی‌شوند و فرد فقط صداهای محیطی را می‌شنود.

قالبگیری سمعک

باتری سمعک‌های نامرئی، سایز 10 (زرد رنگ) است. به‌طور معمول طول عمر باتری آن‌ها 4 تا 7 روز است. البته با توجه به شدت کم شنوایی و سطح تکنولوژی سمعک و تعداد ساعاتی که در روز فرد از سمعک استفاده می‌کند، طول عمر باتری می‌تواند متغیر باشد.

شایان ذکر است، تا این زمان، سمعک نامرئی بدون باتری یا سمعک نامرئی شارژی تولید نشده است.

اکنون، برخی از کمپانی‌ها برای تولید سمعک‌های IIC وایرلس با هم رقابت می‌کنند. مسئله‌ای که تاکنون از نظر فنی برای آن‌ها مشکل بوده است. میزان تولید این سمعک کم خواهد بود، به علت این‌که این مدل سمعک برای همه افراد مناسب نیست.

بااین‌حال، ما انتظار داریم در سال‌های آینده بیشتر برندها شروع به ارائه سمعک‌های نامرئی وایرلس کنند. برای آگاهی از سمعک نامرئی, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

آیا سمعک نامرئی برای همه افراد مناسب است؟

جواب کوتاه به این سوال خیر است. به دلیل این‌که بدون در نظر گرفتن نوع و میزان کم شنوایی، اندازه و شکل مجرای گوش شما ممکن است مانع اصلی در استفاده از این مدل سمعک باشد.

اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک، خیلی باریک یا نامناسب باشد، گوش شما برای این مدل سمعک مناسب نیست.

برای این‌که تمام قطعات سمعک (میکروفون، آمپلی‌فایر و رسیور) در مجرای گوش شما کنار هم قرار بگیرند، نیاز به فضا مشخصی است.

اگر اندازه مجرای گوش شما خیلی کوچک یا باریک باشد و فضای لازم را نداشته باشد، شما در این مورد آدم خوش شانسی نیستید.

شایان ذکر است، سمعک نامرئی برای نوزادان توصیه نمی‌شود، به علت این‌که مجرای گوش نوزادان رو به رشد است و اندازه آن خیلی کوچک است.

سمعک نامرئی داخل گوش

از نظر نوع و میزان کم شنوایی، سمعک  IIC برای کم شنوایی متوسط با الگوی ادیوگرام مسطح (Flat) مناسب است.

معمولا برای تجویز سمعک نامرئی، این نوع کم شنوایی بهترین حالت است.

اما در مورد سایر کم شنوایی‌ها، آیا سمعک IIC  انتخاب مناسبی هست؟

• کم شنوایی فرکانس‌های بالا

سمعک‌های نامرئی معمولا برای افراد دارای کم شنوایی در فرکانس‌های بالا مناسب نیستند.

به علت این‌که این افراد شنوایی خوبی در فرکانس‌های پایین دارند و فقط در فرکانس‌های بالا کم شنوایی دارند.

بنابراین وقتی که سمعک نامرئی را در مجرای گوش شان قرار می‌دهند، دچار گرفتگی یا انسداد غیر قابل‌ تحملی در گوش‌شان می‌شوند.

از نظر تئوری، می‌توان با قرار دادن سمعک نامرئی در قسمت استخوانی مجرای گوش تا حدی مشکل گرفتگی یا انسداد را در این موارد از بین برد.

اما ممکن است قرار گرفتن سمعک نامرئی کاملا در عمق کانال باعث احساس درد و ناراحتی شود و فرد نتواند از سمعک استفاده کند.

• کم شنوایی متوسط

همان‌طور که قبلا بیان شد، درصورتی‌که شکل و اندازه مجرای گوش شما مناسب باشد، سمعک‌های نامرئی انتخاب مناسبی برای کم شنوایی متوسط و مسطح هستند.

در کم شنوایی متوسط مشکلی از نظر انسداد وجود ندارد و بهره سمعک نامرئی به خوبی این میزان کم شنوایی را پوشش می‌دهد.

• کم شنوایی شدید

بیشتر شنوایی‌شناسان سمعک  IIC را برای فردی با کم شنوایی شدید پیشنهاد نمی‌کنند.

به علت این‌که بهره سمعک  IIC برای کم شنوایی شدید کم هست و نمی‌تواند این میزان کم شنوایی را به خوبی پوشش دهد.

در این موارد سمعک  CIC توصیه می‌شود. از نظر اندازه سمعک‌های  CIC کمی از سمعک‌های  IIC بزرگتر هستند.

• کم شنوایی عمیق

در حال حاضر، هیچ سمعک نامرئی برای افرادی که مبتلا به کم شنوایی عمیق هستند، وجود ندارد.

قیمت سمعک نامرئی

قیمت سمعک نامرئی هوشمند معمولا با دیگر مدل‌ها تفاوتی ندارد. همان‌طور که در قسمت قیمت سمعک ذکر شد، قیمت سمعک بستگی به سال تولید پردازشگر سمعک و سطح تکنولوژی به‌کار رفته در آن دارد و ظاهر سمعک تاثیری در قیمت آن ندارد. بنابراین، قیمت سمعک نامرئی IIC یا CIC با سمعک پشت گوشی، اگر پردازشگر و سطح تکنولوژی یکسانی داشته باشند، با هم تفاوتی نمی‌کند.

به‌طور کلی سمعک‌های نامرئی هوشمند از نظر سطح تکنولوژی به چهار گروه پایه (Basic)، محدوده متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium)  تقسیم‌بندی می‌شوند.

قیمت سمعک IIC، با توجه به سال تولید پردازشگر سمعک و سطح تکنولوژی آن از 4.000.000 تومان تا 10.000.000 تومان است.
با توجه به این‌که سمعک‌های CIC، قدیمی‌تر از سمعک‌های IIC هستند و از سطح تکنولوژی پایه هم در تولید این سمعک‌ها استفاده می‌کردند، قیمت سمعک CIC در برخی مدل‌ها ممکن است از سمعک IIC کمتر باشد. در سمعک‌های جدید معمولا قیمت سمعک IIC  با CIC یکسان است.

عکس سمعک نامرئی

شما وقتی قصد خرید دستگاهی را دارید، ممکن است اندازه آن برای شما مهم باشد. گوشی موبایل باید نازک‌تر باشد، لپ‌تاپ باید سبک‌تر باشد و سمعک باید کوچکتر باشد. وقتی اندازه سمعک برای شما مهم است، بهترین انتخاب سمعک‌های نامرئی است.

اما سوالی که این جا برای شما مطرح می‌شود، این است که سمعک نامرئی واقعا دیده نمی‌شود و 100% مخفی است؟ جواب به این سوال بستگی به اندازه و شکل مجرای گوش شما دارد.

اندازه و شکل مجرای گوش در افراد مختلف با هم متفاوت است. بنابراین، میزان مخفی بودن و دیده نشدن سمعک نامرئی هم در افراد مختلف با هم تاحدی متفاوت است. این‌که سمعک شما کاملا مخفی باشد و دیده نشود بستگی به شکل و اندازه مجرای گوش شما دارد. شما ممکن است در اینترنت عکس‌هایی از سمعک نامرئی ببینید که 100% نامرئی هستند و انتظار داشته باشید که سمعک شما هم دیده نشود.

اگر مجرای گوش شما بزرگ باشد، سمعک شما 100% نامرئی می‌شود، اما اگر مجرای گوش شما کوچک و باریک باشد، ممکن است سمعک شما کمی دیده شود. بنابراین به شما توصیه می‌شود هنگام خرید سمعک نامرئی بر اساس عکس‌هایی که در اینترنت مشاهده می‌کنید، در مورد اندازه سمعک‌تان قضاوت نکنید، ممکن است اندازه سمعک نامرئی شما مانند عکس‌های که از سمعک نامرئی در اینترنت مشاهده کرده‌اید، کوچک و مخفی باشد یا ممکن است کمی دیده شود.

ویژگی‌های سمعک نامرئی IIC

مانند هر وسیله دیگری سمعک‌های نامرئی هوشمند مزایا و معایبی دارند.

مزیت اصلی این سمعک محل قرار گرفتن آن در مجرای گوش است. قرار گرفتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که گوش خارجی و مجرای گوش وظیفه خودشان را انجام دهند.

بدان معنی که حالت قیف مانند مسیر صدا به سمت پرده گوش حفظ می‌شود و تغییری نمی‌کند.

اگرچه این ویژگی احتمالا مهم‌ترین مزیت این مدل سمعک است، اما قرار گرقتن در عمق مجرای گوش باعث می‌شود که تمام قطعات الکترونیک سمعک در معرض جرم گوش و رطوبت قرار بگیرند.

سایر ویژگی‌های این سمعک عبارتند از:

  • برای کم شنوایی ملایم و متوسط
  • کوچکترین و ظریف‌ترین سمعک داخل گوشی
  • تمام قطعات سمعک در یک پوسته پلاستیکی خیلی کوچک است
  • دیده نمی‌شود (کاملا نامرئی)
  • در عمق مجرای گوش (در قسمت خم دوم) قرار می‌گیرد

مزایای سمعک نامرئی IIC

1. سایز کوچک و ظاهری نامرئی

 

سمعک‌های IIC تقریبا مخفی هستند، به‌طوری‌که افراد اطراف شما متوجه نمی‌شوند که شما از سمعک استفاده می‌کنید.

سمعک‌های داخل گوشی انواع مختلفی دارند، بااین‌حال، سمعک‌های IIC کوچکترین مدل هستند و در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند.

اگر شما تمایلی به استفاده از سمعک پشت گوشی ندارید، سمعک نامرئی ممکن است انتخاب مناسبی برای شما باشد.

2. کیفیت صدای طبیعی

به علت این‌که این سمعک‌ها در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرند، لاله گوش نشانه‌های طبیعی صدا را حفظ می‌کند.

هیچ سیم یا تیوبی بر سر راه انتقال صدا وجود ندارد و سمعک در قسمت لاله گوش قرار نمی‌گیرد، بنابراین صداها به‌صورت طبیعی وارد مجرای گوش شما می‌شوند.

میکروفون این سمعک داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد، بنابراین شما می‌توانید صدای تلفن یا موبایل را بهتر بشنوید.

همچنین حفظ اکوستیک طبیعی فراهم شده توسط لاله گوش به مکان‌یابی و جهت‌یابی صداهای جلو و عقب شما کمک می‌کند.

کیفیت صدای طبیعی‌تر این سمعک‌ها سبب می‌شود که بیشتر افرادی که سمعک IIC استفاده می‌کنند، راحت‌تر و سریع‌تر به آن عادت کنند.

3. کارایی بهتر

محل قرار گرفتن سمعک IIC نسبت به سمعک‌های دیگر به پرده گوش نزدیکتر است.

در نتیجه برای رسیدن به بلندی صدای مناسب به بهره زیاد یا حداکثر خروجی صدا نیاز نیست.

همچنین بهره کمتر منجر به باقیمانده فشار صوتی کمتری در مجرای گوش می‌شود، به‌طوری‌که احتمال فیدبک (سوت سمعک) را کاهش می‌دهد، به‌ویژه هنگامی که فرد با تلفن صحبت می‌کند.

محدودیت‌ها و معایب سمعک نامرئی IIC

1. قدرت کمتر به علت رسیور کوچکتر

سمعک‌های نامرئی IIC برای افرادی مبتلا به کم شنوایی ملایم یا متوسط مناسب است.

به علت این‌که بلندگو (رسیور) و آمپلی‌فایر این سمعک‌ها کوچک هستند، در نتیجه بهره (قدرت) کمی دارند. بنابراین، این سمعک‌ها برای افرادی با کم شنوایی شدید یا عمیق توصیه نمی‌شود.

2. جرم گوش همیشه مشکل‌ساز است

برای افرادی که سمعک نامرئی استفاده می‌کنند، جرم گوش (Ear wax) همیشه مشکل‌ساز است.

جرم گوش باعث آسیب به بلندگو سمعک و میکروفون سمعک می‌شود. به دلیل این‌که جرم گوش داخل بلندگو یا میکروفون می‌رود و باعث خرابی آن‌ها می‌شود.

این مشکل ممکن است برای شما هم گاهی‌اوقات اتفاق بیفتد، بستگی به ساختار جرم گوش شما دارد.

شکل مجرای گوش در سمعک نامرئی

هنگام خرید سمعک نامرئی هوشمند به این مورد توجه کنید، برای این‌که پس از اتمام گارانتی شما باید برای تعمیر سمعک‌تان هزینه بپردازید.

نگهداری این مدل سمعک نسبت به سمعک‌ها دیگر باید با دقت بیشتری انجام شود.

به علت این‌که سمعک‌های نامرئی در برابر جرم گوش و رطوبت داخل مجرای گوش آسیب‌پذیرتر هستند.

3. فاقد میکروفون جهت‌دار (دایرکشنال)

یکی از معایب اصلی سمعک نامرئی این است که به علت کوچک بودن فقط یک میکروفون دارند.

استفاده از تکنولوژی میکروفون‌های دایرکشنال در این سمعک‌ها امکان‌پذیر نیست.

میکروفون در سمعک‌های نامرئی یک میکروفون بدون جهت است، به‌طوری‌که به تمام صداهای اطراف شما حساس است.

در نتیجه در حضور نویز زمینه، همیشه عملکرد مطلوبی ندارند. بیشتر سمعک‌های بزرگتر دو یا چند میکروفون دارند.

ویژگی دایرکشنالیتی در محیط‌های پُر سر و صدا، نویزهای اطراف و پشت سر را کاهش می‌دهد، در نتیجه به شنیدن و تشخیص صدای گوینده روبروی شما کمک می‌کند.

برای مثال، اگر شما برای صرف شام به رستوران رفته‌اید، دایرکشنالیتی اتوماتیک روی فردی که روبروی شما نشسته تمرکز می‌کند و صدای افرادی که پشت سر شما نشسته‌اند را کاهش می‌دهد.

سمعک‌ نامرئی IIC از نشانه‌های طبیعی صدا که توسط لاله گوش فراهم می‌شود، استفاده می‌کند.

میکروفون این سمعک تمامی صداهای اطراف شما را به یک میزان دریافت می‌کند، بنابراین گاهی‌اوقات با این سمعک‌ها ممکن است تشخیص گفتار در محیط‌های نویزی مشکل‌تر شود.

4. برای همه افراد مناسب نیست

مجرای گوش باید اندازه و شکل مناسبی داشته باشد، تا بتوان سمعک IIC را تجویز کرد.

گوش هر فردی با فرد دیگری متفاوت است، گوش برخی از افراد کوتاه‌تر یا خیلی باریک‌تر است.

اگر مجرای گوش شما خیلی کوچک است یا شکل مجرای گوش طوری است که سمعک IIC را نمی‌توان در عمق مجرا قرار داد، این سمعک ممکن است برای شما انتخاب مناسبی نباشد.

5. بینایی و مهارت‌دستی

اگر شما مشکل بینایی دارید یا مهارت‌ دستی شما ضعیف است یا این‌که شما نمی‌توانید سمعک را در عمق مجرای گوش‌تان قرار دهید، سمعک نامرئی هوشمند برای شما توصیه نمی‌شود.

6. اثر انسداد

به علت فضای کم فقط استفاده از لوله تهویه کوچک امکان‌پذیر است، بنابراین احتمال افزایش اثر انسدادی (شنیدن صداهای داخلی) در این مدل بیشتر است، به‌ویژه برای افرادی که در فرکانس‌های بم کم شنوایی ندارند یا کم شنوایی خفیفی دارند.

7. فیدبک (سوت سمعک)

سمعک نامرئی IIC ممکن است هنگام صحبت کردن و جویدن سوت بزند، به علت این‌که سطح بیرونی این سمعک کوچکتر است، به‌ویژه اگر مجرای گوش شما مستقیم باشد.

8. کوتاه بودن طول عمر باتری

یکی از معایب سمعک نامرئی طول عمر کوتاه باتری آن است. هر چه اندازه باتری سمعک کوچکتر باشد، ظرفیت آن هم کمتر خواهد بود.

سمعک‌های نامرئی خیلی کوچک هستند، در نتیجه کوچکترین سایز باتری (سایز 10) در آن‌ها استفاده می‌شود و نسبت به سمعک‌های بزرگتر نیاز است که باتری آن‌ها زودتر تعویض شود.

بهترین سمعک نامرئی

جدیدترین و بهترین سمعک‌های نامرئی IIC، که  6 برند بزرگ سمعک آن‌ها را تولید می‌کنند، عبارتند از:

1. اتیکن

جدیدترین سمعک‌های نامرئی اتیکن

Ria2 Pro IIC, Nera2 Pro IIC, Alta2 Pro IIC, Siya IIC, OPN IIC

کمپانی اتیکن مجموعه‌ای بی‌نظیر از سمعک‌های نامرئی IIC را طراحی و به بازار سمعک ارائه داده است.

وقتی از این سمعک‌ها استفاده می‌کنید، به علت مخفی بودن برای دیگران جلب توجه نمی‌کند.

سمعک‌های نامرئی وایرلس جدید اتیکن این امکان را به شما می‌دهند که علاوه بر نامرئی بودن، شما بتوانید از استریمر (رابط) موبایل، تلویزیون و ریموت کنترل نیز استفاده کنید.

کوچکترین سمعک هوشمند اتیکن طوری طراحی شده تا خیلی راحت در عمق مجرای گوش شما قرار بگیرد، به‌طوری‌که هیچ کسی آن را نبیند یا اینکه متوجه نشود که شما از سمعک استفاده می‌کنید.

شما می‌توانید کم شنوایی‌تان را از دیگران پنهان کنید و همچنان از مزایای تکنولوژی‌های جدید صنعت سمعک بهره ببرید، بدون اینکه تغییر قابل‌توجهی در ظاهرتان بدهید.

سمعک نامرئی جدید اتیکن

بهترین سمعک نامرئی اتیکن علاوه بر این‌که دیده نمی‌شود، متناسب با سبک زندگی شما طراحی شده، به‌طوری‌که هیچ اختلالی در زندگی روزمره شما ایجاد نمی‌کند.

شما می‌توانید بدون این‌که جلب توجه برای دیگران کنید، در تمام جنبه‌های زندگی فعال باشید و مشارکت داشته باشید.

در طول روز، سطح صدا به طور اتوماتیک متناسب با محیطی که شما در آن قرار دارید، تغییر می‌کند.

بنابراین، شما همیشه می‌توانید مثل سایران بشنوید و در تمام فعالیت‌ها حضوری فعال داشته باشید.

این سمعک حداقل تاثیر ممکن را روی سایر جنبه‌های زندگی شما دارد، وقتی شما از آن استفاده می‌کنید; به‌راحتی می‌توانید با تلفن صحبت کنید، مهم نیست فِرم عینک‌تان چه شکلی باشد یا این‌که چطور موهای خود را کوتاه کرده‌اید.

سمعک نامرئی IIC اتیکن صدا را همان‌طور دریافت می‌کند، که گوش‌های شما برای دریافت صدا آفریده شده‌اند.

بر اساس جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی به کار رفته در سمعک‌های اتیکن Inium Sense و Velox سمعک‌های نامرئی اتیکن متناسب با هر بودجه‌ای در سه سطح تکنولوژی ارائه می‌شود.

آن‌ها صداها را طوری تقویت می‌کنند، که شما همیشه شفاف و واضح بشنوید. با این سمعک‌ها شما قادر خواهید بود که با اعتماد به نفس در تمام فعالیت‌ها مشارکت کنید. برای آگاهی از سمعک نامرئی, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

2. ریساند

جدیدترین سمعک نامرئی ریساند (LiNX 3D IIC)

کمپانی ریساند پلتفرم جدیدی به‌نام LiNX 3D را به بازار سمعک عرضه کرد. این سمعک جدید ارتقاء یافته سمعک LiNX 2 (اولین سمعک ساخته‌شده برای آیفون، MFi) است.

این پلتفرم شامل تمامی مدل‌ها از جمله سمعک نامرئی IIC است. سمعک نامرئی  LiNX 3D IIC کوچکترین سمعک داخل گوشی گروه LiNX 3D می‌باشد.

به علت این‌که خیلی کوچک است، استفاده از مزایای تکنولوژی وایرلس در این سمعک امکان‌پذیر نیست.

بااین‌حال، به علت مخفی بودنش درخواست برای این سمعک همیشه وجود دارد.

این سمعک فقط برای افرادی تجویز می‌شود، که میزان کم شنوایی‌شان در فرکانس‌های بم حداکثر 60 دسی‌بل و در فرکانس‌های بالا حداکثر 75 دسی‌بل باشد. به علت این‌که فقط رسیور LP  در این سمعک قابل استفاده می‌باشد.

سمعک نامرئی ریساند

با انتخاب بهترین سمعک نامرئی ریساند شما برخی از مزایا و امکانات را از دست می‌دهید.

به‌عنوان نمونه، در سمعک نامرئی تله‌کویل وجود ندارد. همچنین استفاده از ویژگی دایرکشنالیتی در سمعک نامرئی امکان‌پذیر نیست، برای این‌که سمعک شما فقط یک میکروفون دارد.

با سمعک نامرئی IIC ریساند شما نمی‌توانید صدا را کم و زیاد کنید.

علاوه بر این، با این سمعک انتقال مستقیم صدا از گوشی موبایل آیفون به سمعک و ارتباط وایرلس بین سمعک گوش راست و چپ و استفاده از سایر لوازم جانبی وایرلس امکان‌پذیر نیست.

3. ویدکس

سمعک IIC ویدکس به اندازه کافی کوچک است، تا در عمق مجرای گوش قرار بگیرد و دیده نشود. ظرافت و کیفیت صدای بی‌نظیر ویدکس باعث می‌شود تا سمعک نامرئی ویدکس یک انتخاب مناسب برای شما باشد. تکنولوژی سمعک IIC ویدکس، تکنولوژی نسبتا قدیمی (Menu) است، بااین‌حال، هنوز برخی از این تکنولوژی و صدای فوق‌العاده استفاده می‌کنند. این سمعک در عمق مجرای گوش قرار می‌گیرد، بنابراین هیچ قسمتی از آن دیدن نمی‌شود.

آیا سمعک IIC ویدکس واقعا نامرئی است؟ بله، اما همان‌طور که قبلا گفته شد، فضای مجرای گوش شما برای این‌که سمعک نامرئی داخل آن قرار بگیرد، خیلی مهم است. در مواردی که گوش مجرای باریک یا خم شدیدی داشته باشد، مدل IIC انتخاب مناسبی نیست.

سمعک Widex Menu IIC در سه سطح تکنولوژی +IIC 5 ،IIC 3 و IIC 10 تولید می‌شود.

 

سمعک نامرئی ویدکس

ویژگی‌های مهم سمعک نامرئی ویدکس:

  • تجویز دقیق: هر سمعک IIC، متناسب با مجرای گوش ساخته می‌شود تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
  • مکان‌یابی بهتر: کاربران سمعک می‌توانند بهتر تعیین کنند که منبع صدا کجاست و صدا از کجا می‌آید.
  • در همه جا قابل استفاده است.
  • دوام: تمامی قطعات بصورت یک واحد ساخته می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشد.
  • راحتی بیشتر: از چند قطعه تشکیل نشده، بنابراین استفاده از آن راحت‌تر است.

4. سیگنیا (زیمنس) 

  • Insio Primax IIC

زیمنس Insio Primax IIC را چند سال قبل معرفی کرد. در آن زمان، این قوی‌ترین سمعک نامرئی بود که به خوبی کم شنوایی‌های تا حد شدید هم پوشش می‌داد. این سمعک نامرئی در سه سطح تکنولوژی 5px، 3px و 7px تولید می‌شود. این سمعک نامرئی زیمنس (Insio Primax) وایرلس است.

  • Insio Nx IIC

سیگنیا (زیمنس) در اواخر سال 2018 سمعک نامرئی Nx را به‌عنوان آخرین محصول این پلتفرم جدید معرفی کرد. تمامی مدل‌های Nx مستقیم و بدون واسطه به محصولات اَپل (Apple) از طریق بلوتوث متصل می‌شوند (Made For iPhone)، اما سمعک Insio Nx IIC این ویژگی را ندارد، به عبارت دیگر وایرلس نیست. جدیدترین سمعک نامرئی (IIC) سیگنیا در سه سطح تکنولوژی 5Nx، 3Nx و 7Nx تولید می‌شود. برای آگاهی از سمعک نامرئی, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

  • Signia Insio Silk Nx

سیگنیا در گذشته سمعک‌های فوری (بدون نیاز به قالب‌گیری) تولید کرده است، اما آن‌ها می‌گویند که Silk اولین سمعک فوری کاملا داخل مجرا (CIC) است، که تقریبا نامرئی و آماده برای استفاده است. این سمعک جدید بر روی آخرین تراشه Nx تولید شده است. آن طوری طراحی شده تا برای 80 درصد مجراهای گوش قابل تجویز باشد. Silk یک سمعک CIC است، بااین‌حال، برای بعضی از افراد خوش شانس واقعا نامرئی است. البته دیده نشدن سمعک به اندازه مجرای گوش شما بستگی دارد.

سمعک Silk را می‌توان با استفاده از پروب‌های مخروطی انعطاف‌پذیر بصورت فوری و بدون قالبگیری تجویز کرد. برای گوش‌های متفاوت پروب‌های مخروطی با اندازه‌های متفاوت موجود می‌باشد. این سمعک پس از آزمون شنوایی، برای شما قابل تجویز است.

شایان ذکر است، با توجه به این‌که سمعک‌های Silk پیش‌ساخته هستند، پیش از خرید سمعک درباره شرایط تعمیرات این سمعک از شنوایی‌شناس خود سوال کنید.



:: برچسب‌ها: سمعک , سمعک نامرئی ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

یک سمعک خوب باعث درک بهتر گفتار شما می شود، به کاهش یا متوقف شدن روند افزایش کم شنوایی شما منجر می شود. یک سمعک خوب اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد و باعث افزایش مشارکت شما در گفت و گو های جمعی می شود.

سمعک در کودکان به روند طبیعی رشد گفتار و زبان آ« ها کمک می کند و باعث می شود تا در مدرسه دچار افت تحصیلی نشوند.

در افراد دارای وزوز سمعک یک درمان نوثر است که باعث می شود تا افراد دیگر صدای وزوز خود را نشنوند.

سمعک های خوب مصرف باتری معقولی دارند و شما مدام نباید به تمام شدن شارژ باتری سمعک تان فکر کنید.

اگرسمعک به خوبی تنظیم شده باشد، سوت نمی زند و صدای واضح و شفافی دارد و باعث تقویت شنوایی شما می شود.

خوشبختانه امروزه سمعک هایی به بازار عرضه شدند که دیدی بسیار کمی دارند و این شامل مدل های پشت گوشی و داخل گوشی می شود که در اصطلاح به آنها سمعک های نامرئی یا غیر قابل دید گفته می شود.

از دیگر قابلیت های سمعک های جدید می توان به توانایی ذخیره تغییرات اعمال شده توسط شما اشاره کرد. با این مزیت متخصص شنوایی شما قادر خواهد بود که سمعک شما را بهتر تنظیم کند. برای خرید سمعک در تهران اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

 

 



سمعک های امروزی اماکن اتصال به تلفن، تلویزیون، پخش کننده موسیقی و دیگر وسایل را دارند. که شما می توانید در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید.

در کلینیک شنوایی و سمعک نجوا تمام ارزیابی های مربوط به شنوایی و تعادل در کودکان و بزرگسالان انجام می شود. تمامی درمان های توانبخشی تعادل و سرگیجه نیز زیر نظر کادر مجرب متخصصین انجام می شود. و تیمی مجرب سمعک مناسب را تجویز و تنظیم می کند. در این کلینیک تمامی سمعک های دیجیتال ، هوشمند و ایرلس در انواع مختلف داخل گوشی، پشت گوشی و نامرئی از انواع برندهای موجود تجویز و تنظیم می شود.  تعمیر انواع سمعک های برند های مختلف در کلینیک شنوایی و سمعک نجوا انجام می شود. جلسه مشاوره وتست سمعک رایگان است و امکان خرید قسطی سمعک نیز فراهم شده است.

بیماران با درد گوش، احساس کم شنوایی، احساس شی خارجی در گوش، پری گوش، کیپی گوش، وزوز گوش، عفونت گوش، ترشح از گوش به کلینیک مراجعه می کنند.

ابتدا ارزیابی هایی از وضعیت کانال گوش و پرده انجام می شود، این کار توسط متخصص و با اوتوسکوپ صورت می گیرد. سپس وضعیت گوش میانی با آزمون تیمپانو متری بررسی می شود. و در نهایت آزمون ادیومتری انجام می شود و وضعیت شنوایی شما در برگه ای که به طور عام به آن نوار گوش گفته می شود بدست می آید.

در نهایت وضعیت درک گفتار شما توسط متخصص بررسی می شود.

 

در صورت نیاز به سمعک متخصص شنوایی براساس نوع و میزان کم شنوایی به شما مشاوره لازم در مورد موارد زیر را می دهد:

لزوم استفاده از سمعک
انواع مختلف سمعک های داخل گوشی ، پشت گوشی ، پشت گوشی ریک و نامرئی
برند های سمک وکشور های سازنده شان: دانمارک ( سمعک اتیکن ، ریساند ، اینترتون ، ویدکس )

آلمان ( سمعک زیمنس یا سیگنیا ، هانساتون ، A & M ، رکستون ، ادیو سرویس )

سوئیس ( سمعک برنافن ، فوناک )

آمریکا و کانادا (سمعک سونیک ,استارکی ، بلتون ، یونیترون )

انواع سمعک های آنالوگ ، دیجیتال ، هوشمند و وایرلس
قیمت سمعک ها
فناوری ها و قابلیت های سمعک

و همچنین با در نظر گرفتن سبک زندگی ، محیط کار و انتظار شما از سمعک تان چند نوع سمعک مختلف به شما معرفی می کند. نظر شما در انتخاب سمعک دخیل است اما تصمیم نهایی باید توسط متخصص شنوایی گرفته می شود.

بعد از انتخاب نوع سمعک متخصص شنوایی از گوش شما با خمیر مخصوص قالب می گیرد و قالب را برای ساخت به لابراتور ارسال می کند. در این مرحله شما باید برای سفارش سمعک و قالب خود بیعانه ای را پرداخت کنید.

آماده شدن قالب و سمعک 3 تا 7 روز طول می کشد و بعد از آن با انجام هماهنگی های لازم شما مجددا به کلینک مراجعه می کنید و متخصص شنوایی سمعک را به وسیله سیستم کامپیوتری روی گوش شما تنظیم می کند.

در این مرحله شما باید هزینه کامل سمعک را بپردازید. شما باید بدانید که بیمه ها مقداری از هزینه سمعک را پرداخت می کنند. شما می توانید با کلینیک تماس بگیرید و از مبلغی که بیمه تان برای خرید سمعک می پردازد مطلع شوید. در کلینیک شنوایی و سمعک نجوا شما می توانید هزینه سمعک را به صورت اقساط پرداخت کنید.

از این پس تجربه ی شما از شنیدن متفاوت خواهد بود و مدتی طول خواهد کشید تا شما به این وضعیت جدید عادت کنید.

در کودکان و نوزدان برای بررسی شنوایی با انجام آزمون های OAE ، ABR ،ASSR که در حین خواب انجام می شود محدوده ی شنوایی و میزان کم شنوایی اندازه گیری می شود اما توصیه می شود آزمون های رفتاری از کودک گرفته شود تا از میزان دقیق کم شنوایی مشخص شود و سمعک را بر اساس آن تجویز کرد. متخصص شنوایی آزمون های رفتاری را انجام می دهد.

سرگیجه یکی از شایعترین شکایات پزشکی است. سرگیجه این احساس است که وقتی نیستید حرکت می کنید. یا ممکن است وقتی اینگونه نباشند ، حوادث اطراف شما در حال حرکت است. سرگیجه می تواند شبیه به بیماری حرکتی باشد. افرادی که سرگیجه را تجربه می کنند ، عموماً این احساس را “احساس سرگیجه” توصیف می کنند یا احساس می کنند اتاق در حال چرخش است. سرگیجه همان سرسبز بودن نیست. برای خرید سمعک در تهران اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

افراد مبتلا به سرگیجه معمولاً آن را به عنوان احساسی توصیف می کنند:

حال چرخش
کج شدن
در حال چرخش
نامتعادل
به یک جهت کشیده شدن

علائم  سرگیجه می تواند همراه با موارد زیر باشد:

حالت تهوع
استفراغ
سردرد
هنگام راه رفتن گیر می کند
حرکات غیرطبیعی یا لرزش چشم (نستاگموس)
تعریق
زنگ زدن در گوش
کم شنوایی

 

این دسته از بیماران با انواع مختلف علائم نیز مخاطبین کلینیک شنوایی هستند. درمان به علت بستگی دارد. متخصصین با انجام آزمون ها و بررسی بیمار به علت آن پی می برند. درمان ها شامل برخی مانورهای بدنی و در صورت لزوم داروهای ویژه ای به نام داروهای مسدود کننده دهلیزی هستند.

تشخیص بیماری مرتبط با سرگیجه بستگی به این دارد که:

شما سرگیجه واقعی دارید یا خیر
علت محیطی است یا مرکزی
عوارض تهدید کننده زندگی وجود دارد

متخصص شنوایی می توانند با پرسیدن یک سؤال ساده سرگیجهواقعی را تشخیص دهد: “آیا جهان در حال چرخش است ، یا احساس سبکی است؟” اگر به نظر می رسد دنیا در حال چرخش است ، شما سرگیجه واقعی دارید. اگر سبکی هستید ، سرگیجه را تجربه می کنید.

انواع درمان های سرگیجه رد کلینیک های شنوایی انجام می شود.درمان سرگیجه بستگی به علت ایجاد آن دارد. در بسیاری از موارد ، سرگیجه بدون هیچ گونه درمانی از بین می رود. این امر به این دلیل است که مغز شما با تکیه بر سایر سازوکارها برای حفظ تعادل ، قادر است حداقل تا حدودی با تغییرات گوش داخلی سازگار شود. اما برای برخی ، درمان لازم است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

برای برخی از دلایل سرگیجه درمان های خاصی وجود دارد. یک سری حرکات ساده سر معروف به مانورEpley برای درمان BPPV استفاده می شود.

درمان های توانبخشی از موثرترین درمان هاست که در کلینیک شنوایی انجام می شود. بسیاری از افراد مبتلا به سرگیجه همچنین از آموزش توانبخشی دهلیزی بهره می برند ، که این یک سری تمرین برای افراد دارای سرگیجه و مشکلات تعادل است. توانبخشی دهلیزی که با هدف کمک به تقویت سیستم دهلیزی انجام می شود. این تمرینات مغز را به استفاده از نشانه های جایگزین بینایی و اختصاصی برای حفظ تعادل و راه رفتن می آموزد. لازم است یک بیمار سرگیجه را مجدداً تجربه کند تا مغز بتواند با یک پایه جدید از عملکرد دهلیزی سازگار شود. پس از تثبیت حاد بیمار مبتلا به سرگیجه ، استفاده از داروهای سرکوب کننده وستیبول باید به حداقل برسد تا تطبیق مغز با ورودی جدید وستیبولار تسهیل شود. برای خرید سمعک در تهران اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

خدمات ویژه کلینیک نجوا شامل:

درمان تخصصی کم شنوایی و وزوز گوش
انجام تست های شنوایی برای تمام رده های سنی
تست رایگان سمعک و تحویل یکروزه
تست و درمان سرگیجه و عدم تعادل
تعمیر انواع سمعک به صورت تخصصی
تجویز سمعک های فوق پیشرفته و غیر قابل دید

 

 

 

مقایسه برندهای سمعک

 

 

برند سمعک ادیوسرویس هانساتون سیگنیا استارکی یونیترون بلتون سونیک فوناک برنافن
کشور سازنده آلمان آلمان آلمان آمریکا آمریکا آمریکا آمریکا سوییس سوییس
میزان فعالیت کمپانی در بازار ایران خوب خوب خوب ضعیف خوب ضعیف خوب خوب خوب
امتیازسمعک براساس نظر شخصی دکتر وحید مرادی ۸۰ درصد ۸۰درصد ۷۰درصد ۷۰درصد ۸۰درصد ۸۰درصد ۹۰درصد ۹۰درصد ۹۰درصد
سطح تکنولوژی هوش مصنوعی دیجیتال هوشمند هوش مصنوعی هوش مصنوعی دیجیتال هوشمند دیجیتال هوشمند هوش مصنوعی هوش مصنوعی هوش مصنوعی
سمعک آنالوگ قدیمی دارد دارد × × دارد دارد دارد × دارد
سمعک پرقدرت داخل گوشی × × ×
سمعک پرقدرت پشت گوشی
سمعک مخصوص کودکان ×
سمعک نامرئی × × ×
سمعک مخصوص وزوز گوش
سمعک بلوتوثی/ ارتباط سمعک ها باهم × ×
تعداد کانال سمعک ها تا  ۳۶ تا ۲۰ تا  ۴۸ تا ۲۴ تا  ۲۴ تا ۱۷ تا ۶۴ تا ۲۴ تا ۶۴
قابلیت اتصال به موبایل × ×
محدوده پوشش فرکانسی تا ۱۰۰۰۰ هرتز تا ۸۰۰۰ هرتز تا ۱۰۰۰۰ هرتز تا ۱۰۰۰۰ هرتز تا ۸۰۰۰ هرتز تا ۱۰۰۰۰ هرتز تا۱۲۰۰۰ هرتز تا ۱۰۰۰۰ هرتز تا۱۲۰۰۰ هرتز
برنامه هوشمند تقویت گفتار در محیط شلوغ
سمعک با باتری قابل شارژ × × ×
سمعک ضدآب
تنوع مدل های مختلف سمعک  زیاد کم زیاد زیاد زیاد زیاد زیاد زیاد زیاد
اقساط بدون بهره دارد دارد دارد دارد دارد دارد دارد دارد دارد
قیمت بیماران عزیز با افت شنوایی توجه داشته باشید تمامی سمعک های موجود در کشور از قیمت ۳ میلیون تا ۱۹ میلیون برای هر گوش، سمعک با مدل های مختلف دارند و قیمت تمامی این سمعک ها در بین برندهای مختلف تفاوت ناچیزی با یکدیگر دارند.


:: برچسب‌ها: سمعک , انواع سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

کم شنوایی مربوط به سن خاصی نمی‌شود و در هر سنی به دلایلی ممکن است بروز پیدا کند. با این حال، اما پیری و افزایش سن یکی از مهم‌ترین دلایل کم شنوایی محسوب می‌شوند. شنوایی سنجی شامل تست‌هایی می‌شود که برای سنجش سیستم شنوایی بدن توسط متخصصان شنوایی شناس (ادیولوژیست) صورت می‌گیرد. کاربرد این تست، ارزیابی سیستم شنوایی می‌باشد و در کلینیک‌های شنوایی سنجی انجام می‌شود.

هدف از انجام این تست‌ها آن است که پزشک متوجه شود شما چقدر خوب می‌شنوید. این کار شامل تکنیک‌های غیرتهاجمی و بدون دردی می‌شود که برای بررسی عملکرد شنوایی بیماران کاربرد دارد. در این روش، شنوایی شناس به بررسی وضعیت شنوایی و سالم بودن بخش‌های گوش می‌پردازد تا پی ببرد که در کدام قسمت از شنوایی بیمار اختلال و مشکل به وجود آمده سپس به درمان آن بپردازد.

این کار با دستگاهی به اسم ادیومتر Audiometer  توسط متخصصان شنوایی شناس صورت می‌گیرد. اما شنوایی سنجی دقیقا چگونه انجام می‌شود؟ چند نوع شنوایی سنجی داریم؟ چطور باید برای این کار آماده شویم؟ چه کسی این کار را انجام می‌دهد؟ اینها از جمله مهم‌ترین سوالاتی می‌باشد که بیماران در این زمینه از ما می‌پرسند برای همین تصمیم به نوشتن این نوشتار گرفتیم که در زیر می‌خوانید.

مغز، صداهای مختلف را تفکیک و تفسیر می‌کند و به ما این امکان را می‌دهد که در مورد آنچه می‌شنویم  تمرکز کنیم‌.‌ صداهای زیادی در اطراف ما برای شنیدن وجود دارند،‌ اما قطعاً این مغز است که تصمیم می‌گیرد کدام صدا را واضح‌تر کند! بعضی اوقات مغز نمی‌تواند صدایی را تشخیص دهد و دلیل آن ضعیف بودن صدایی است که از طریق گوش به مغز مخابره می‌شود‌.‌ دلایل کاهش شنوایی متنوع است که در ادامه توضیح داده می‌شود. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

آشنایی کامل با شنوایی سنجی

شنوایی سنجی چگونه انجام می‌شود؟

بهتر است بدانید شنوایی سنجی با اینکه کار راحتی به نظر می‌رسد اما در آن از تکنیک‌های نوینی استفاده می‌شود که این ارزیابی را حائز اهمیت می‌کند. این کار باید حتما توسط شنوایی شناس صورت بگیرد. در انجام این روش اغلب هدفون‌هایی روی گوش بیمار قرار داده می‌شود تا فرکانس‌های مختلفی به گوش بیمار رسیده تا وضعیت سلامتی گوش‌هایش مورد بررسی قرار گیرد.

 لازم است بدانید که به میزان بلند بودن صداها در این هدفون‌ها با واحد دسی بل تعیین می‌گردد. همچنین، کم شنوایی می‌تواند خفیف تا عمیق باشد. بنابراین، یکی از کارهایی که شنوایی شناس انجام می‌دهد آن است که میزان کم شنوایی فرد تشخیص داده شود. صدای آهسته پچ پچ مانند حدود ۲۰ دسی بل و صدای بلند بین۸۰ تا ۱۲۰ دسی بل خواهد بود.

نتایج شنوایی سنجی به چند دسته تقسیم می‌شود که به شرح زیر می‌باشد:

  • خفیف : بین ۲۵ تا ۴۰ دسی بل
  • متوسط: بین ۴۱ تا ۶۵ دسی بل
  • شدید: بین ۶۶ تا ۹۰ دسی بل
  • عمیق: بالای ۹۰ دسی بل

دلایل از دست دادن شنوایی چیست؟

بطور کلی می‌توان علل ژنتیکی، عفونت‌های ویروسی‌،‌ ضربه‌،‌ قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار بلند‌‌،‌ مشکلات عروقی‌‌،‌ تغییر فشار‌‌،‌ بیماری گوش داخلی‌‌،‌ تومورهای ساقه مغز (نورومای اکوستیک/acoustic neuroma)‌‌،‌ برخی بیماری‌های سیستمیک و برخی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان را دلیل کم شنوایی ناگهانی ذکر کرد‌.‌ با این حال‌‌،‌ بسیاری از دلایل کاهش شنوایی ناگهانی ناشناخته است‌.

کم شنوایی در دوران کودکی و بزرگسالی

دلایل کاهش شنوایی در کودکان به اندازه بزرگسالان متنوع است‌.‌ اما می‌توان رایج‌ترین دلایل آن را به شرح زیر ذکر کرد‌.

 

از دست دادن شنوایی مادرزادی

کاهش شنوایی مادرزادی که در واقع آسیب عصب شنوایی (Auditory nerve) یا حلزون گوش (Cochlea)است. معمولاً این آسیب‌ها در حد‌ خفیف‌،‌ متوسط‌،‌ شدید یا بسیار عمیق هستند.‌ این نوع کاهش شنوایی ممکن است از بدو تولد ثابت بماند یا به تدریج در طول عمر افزایش یابد‌.‌ بنابراین‌،‌ تشخیص و درمان به موقع در این موارد حائز اهمیت،است‌.‌

 

کاهش شنوایی به دلیل التهاب گوش میانی

عفونت گوش میانی یکی از شایع‌ترین دلایل کم شنوایی بخصوص در کودکان است‌.‌ عفونت گوش میانی در دوران کودکی بسیار شایع است که باعث می‌شود کودکان مرتباً از آنتی بیوتیک استفاده کنند‌.‌ کم‌شنوایی ناشی از اوتیت میانی (serous otitis) عمدتاً دو طرفه بوده و عوارض آن بسیار خفیف است‌.‌ نه تنها مشکلات گوش میانی‌،‌ بلکه داروهایی که در دوران کودکی و نوجوانی استفاده می‌شوند از جمله دلایل کم شنوایی بشمار می‌روند.

کم شنوایی یا ناشنوایی در کودکی

اهمیت تشخیص کم شنوایی در کودکان و نوزادان و علائم آن

آگاهی والدین نسبت به علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که کم شنوایی درمان نشده، سبب به تاخیر افتادن رشد مغز در قسمت گفتار و زبان می‌شود و این تاخیرها منجر به مشکل در یادگیری می‌گردد که اغلب، سبب عملکرد ضعیف در مدرسه می‌شود. زیرا کودکی که علائم کم شنوایی را از خود بروز می‌دهد و مبتلا به کم شنوایی می‌باشد ممکن است با مشکلات آکادمیک یا اجتماعی رو به رو شود. کودکانی که به کم شنوایی مبتلا هستند حتی در سن 12 ماهگی ممکن است کاندید کاشت حلزون(cochlear implan) شوند.

در صورتی‌ که اخیرا با علائمی مواجه شده‌اید که نشان می‌دهد کودک یا نوزاد شما به کم شنوایی مبتلا است، ممکن است با  سوالات و نگرانی‌های زیادی روبرو گردید. این طبیعی است که  مضطرب شوید؛ اما مطمئن باشید گزینه‌های درمانی و آموزشی زیادی هم در مدرسه و هم در خانه، در دسترس می‌باشد.

احتمالا مهم‌ترین موردی که شما می‌دانید، این است که توانایی شنوایی به کودک کمک می‌کند تا مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را ارتقا دهد. بسیار مهم است تا مطمئن شوید که کم شنوایی کودکتان به طور مناسب درمان می‌شود تا اثرات مخرب کم شنوایی بر تحصیلش در این سن را، کاهش دهید.

با شناخت نشانه‌های کم شنوایی کودک و نوزاد در هر سن و مراجعه به موقع به متخصص، می‌توانید در سن مناسب برای درمان اقدام کنید. از این رو تشخیص کم شنوایی در کودکان و نوزادان با اهمیت و قابل توجه است. 

برای آگاهی ازارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

علائم شنوایی از زمان تولد تا 4 ماهگی

نوزاد با شنوایی نرمال در این سن نشانه‌های زیر را دارد:

1- باید با صداهای بلند از خواب بپرد.

2- با صداهای بلند بیدار شود.

3- با لبخند،به صدای شما پاسخ دهد.

4- با یک صدای آشنا، او آرام می‌شود.

علائم شنوایی از 4 ماهگی تا 9 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در سن 4 تا 9 ماهگی علائم زیر را دارد:

1- وقتی با او صحبت می‌شود لبخند بزند.

2- به اسباب بازی‌هایی که صدا می‌دهند باید توجه کند.

3- سرش را به سمت منبع صداهای آشنا برگرداند.

4- صداهای غرغر مانند ایجاد کند.

5- حرکات دست و بازی را درک کند.

علائم شنوایی از 9 ماهگی تا 15 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در این سن نشانه‌های زیر را دارد:

1- کودک توانایی تولید صداهای مختلف را داشته باشد.

2- چندین صداهای ساده را تکرار کند.

3- درخواست‌های اساسی را متوجه شود.

4- از صدایش برای جلب توجه شما استفاده کند.

5- به اسمش، واکنش نشان دهد.

علائم شنوایی از 15 ماهگی تا 24 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در سن 15 تا 24 ماهگی علائم زیر را دارد:

1- از کلمات ساده استفاده کند.

2- وقتی شما می‌پرسید، با اعضای بدنش اشاره کند.

3- اسم برخی اشیا را بداند.

4- با علاقه به موسیقی، شعر و داستان‌ها گوش دهد.

5- به اشیایی که نام می‌برید اشاره کند.

6- دستورات اساسی را اجرا کند.

در واقع، روش‌های درمان کم شنوایی، قبل از رسیدن نوزاد به سن 6 ماهگی با توجه به نتایج گفتاری و زبان، بهتر از درمان بعد این زمان است.

شنوایی سنجی کودکان و نوزادان چیست و چه اهمیتی دارد

تست شنوایی سنجی یا ادیومتری شامل آزمایشات و اندازه‌گیری‌های مربوط به شنوایی است و امکان ارزیابی عملکرد شنوایی را فراهم می‌کند‌. شنوایی سنجی در نوزادان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و معمولاً بعد از تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان تحت غربالگری شنوایی سنجی نوزادان انجام می‌شود. مراجعه به مراکز و کلینیک‌های شنوایی سنجی کودک و نوزاد برای انجام آزمایش‌های شنوایی یکی از امور مهم برای بررسی سلامت شنوایی آن هاست. بدون انجام شنوایی سنجی و ادیومتری کودکان (hearing evaluation children) به طور روتین، ممکن است که برای ماه‌ها یا سال‌ها، مشکلات شنوایی تشخیص داده نشود.

شنوایی سنجی کودکان به طور روتین، برای نوزادان و کودکان پیشنهاد می‌شود تا هر گونه مشکلی در ابتدای رشد آنها، مشخص گردد. اگر چه مشکلات جدی شنوایی در دوره کودکی نادر می‌باشد، اما آزمایش‌های زودهنگام، بهبودی و مدیریت آن را تا حد ممکن، تضمین می‌کند.

بسیار مهم است که در اسرع وقت مشکلات شنوایی را تشخیص دهید، زیرا می‌تواند بر گفتار، مهارت‌های اجتماعی، رشد زبان و تحصیل فرزندتان تاثیر بگذارند.

اگر هر مشکلی در ابتدا در شنوایی سنجی کودک تشخیص و سپس مدیریت شود، درمان تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. همچنین تشخیص زود هنگام به شما کمک خواهد کرد تا اطمینان پیدا کنید که شما و فرزندتان از هر گونه خدمات کمکی مخصوص که ممکن است نیاز داشته باشید، برخوردار شوید.

چه روش‌هایی برای شنوایی سنجی وجود دارد؟

شنوایی سنجی تن خالص

این متد رایج‌ترین آزمایش گوش است‌.‌ این آزمایش‌،‌ حداقل شدت صداهایی (آستانه شنوایی) را تعیین می‌کند که هر دو گوش می‌توانند در فرکانس‌های مختلف‌‌ بشنوند‌.‌ قبل از شروع آزمون شنوایی سنجی تن خالص‌‌،‌ از فرد خواسته می‌شود که صدای مختلف را گوش داده و دکمه سیگنال را با دست خود فشار دهد‌.‌ پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌

فرد در یک کابین ضد صدا قرار می‌گیرد‌.‌ صدا از طریق هدفون به گوش بیمار می‌رسد‌.‌ دو گوش به طور جداگانه آزمایش می‌شوند و آستانه شنوایی ‌آن‌ها مشخص می‌شود‌.‌ زمانی که  فرد صدا را می‌شنود با فشار دادن دکمه‌ای که در دست دارد علامت می‌دهد‌.‌ بنابراین‌‌،‌ سطح صدایی که می‌شنود مشخص می‌شود‌.‌

در این اندازه‌گیری‌‌،‌ سطح شنوایی راه هوایی و هدایت صدا از طریق استخوان‌های جمجمه تعیین می‌شود‌.‌ اندازه گیری‌های راه هوایی، اطلاعاتی در مورد مسیرهای شنوایی از گوش به مغز فراهم می‌کند‌. و هدایت استخوانی، اطلاعاتی از گوش داخلی می‌دهد‌. 

آستانه‌های راه هوایی با کمک هدفون‌هایی که روی گوش قرار می‌گیرند و آستانه‌های مسیر استخوان با کمک ویبراتور استخوانی که روی برجستگی جمجه‌ا‌ی موسوم به ماستوئید (Mastoid) قرار می‌گیرد‌‌،‌ تعیین می‌شوند‌.‌ پس از تعیین آستانه‌های شنوایی‌‌،‌ وضعیت شنوایی فرد در شنوایی سنجی مشخص می‌شود‌.

معرفی روش‌های انجام شنوایی سنجی

انواع تست شنوایی سنجی

ارزیابی و شنوایی سنجی ابتدا باید برای سنجش سلامت عمکرد گوش‌ها صورت گیرد که به شرح زیر می‌باشد:

  • انتقال مکانیکی صدا (عملکرد گوش میانی)
  • انتقال صدای عصبی (عملکرد حلزونی)
  • توانایی تشخیص گفتار (پردازش مرکزی)

همچنین در کنار این روش‌ها و پس از بررسی عملکرد گوش از تکنیک‌های دیگری نیز برای سنجش سیستم شنوایی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

ادیومتری

یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که برای سنجش شنوایی استفاده می‌شود” ادیومتری” نام دارد. با استفاده از این روش تست‌های مختلفی از بیمار گرفته می‌شود. این روش برای بررسی میزان کم شنوایی و مقدار آن کاربرد دارد.

OAE

با استفاده از OAE، می‌توان به سنجش و ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان پرداخت. اغلب کودکانی که احتمال کم شنوایی آن‌ها وجود دارد می‌بایست تحت این آزمایش قرار گیرند.

ABR

در  تکنیک ABR ، میزان کم شنوایی فرد و سلامت سیستم عصبی وی سنجیده می‌شود. برای همین این آزمون دقت و حساسیت زیادی لازم دارد.

VNG

به واسطه این روش، می‌توان به بررسی اختلالات گوش داخلی پرداخت. هرگاه فرد مبتلا به سرگیجه و کم شنوایی باشد، از این تکنیک استفاده می‌شود.

رفلکس اکوستیک

یکی دیگر از روش‌های شنوایی سنجی”رفلکس اکوستیک” می‌باشد. این تکنیک، از طریق انقباض غیرارادی ماهیچه‌ها به بررسی سلامت سیستم شنوایی می‌پردازد.

رفلکس صوتی

امواج صوتی زیاد که از خارج می‌آیند‌‌،‌ پرده گوش و سپس استخوان‌ها را می‌لرزاند‌.‌ اگر شدت صدا خیلی زیاد باشد‌‌،‌ عضله متصل به استخوان رکابی،‌ برای محافظت از گوش داخلی منقبض می‌شود‌‌،‌ از حرکت بیش از حد استخوان رکابی جلوگیری می‌کند و از گوش داخلی محافظت می‌کند‌.‌ 

به این وضعیت رفلکس صوتی(Audio reflex) گفته می‌شود‌.‌ مقادیر رفلکس با حرکت استخوان رکابی‌،‌ اندازه‌گیری می‌شود‌.‌ با استفاده از این آزمون‌‌،‌ اطلاعاتی در مورد میزان کارکرد رفلکس صوتی در برابر محرکات شدید به دست می‌آید‌.‌ اندازه‌گیری‌های جداگانه برای گوش راست و چپ انجام می‌شود و مقادیر پس از تعیین ثبت می‌شوند‌.

آزمایش هدایت استخوانی

نمونه‌ای از تست شنوایی با صدای خالص می‌باشد. در این تکنیک، وسیله‌ای در پشت گوش قرار می‌گیرد تا از راه استخوان به بررسی وضعیت سلامت گوش داخلی بپردازد. 

برای آگاهی ازارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

شنوایی سنجی گفتار

آزمایشی که از صدای انسان به عنوان محرک استفاده می‌کند‌‌،‌ شنوایی سنجی گفتار (Speech audiometry) نامیده می‌شود‌. هنگام سنجش گفتار‌‌،‌ میکروفونی به فرد داده می‌شود و از فرد خواسته می‌شود کلماتی را که می‌خوانند‌‌، تکرار کند‌. پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌ نتایج این روش #شنوایی سنجی‌،‌ اطلاعات مهمی را در مورد تعیین نیاز به سمعک (hearing aids) و میزان مفید بودن آن ارائه می‌دهد‌. مقادیر مهمی که باید در مورد نوع و مدل سمعک‌،‌ ارزیابی شوند‌ شامل SRT، SDS‌‌،‌ UCL‌‌،‌ MCL است که پس از تعیین، نتایج ثبت شده و به رایانه منتقل می‌شوند‌.

 

SDS

 برای این آزمون‌‌،‌ 25 کلمه تک هجا با اضافه کردن 25 تا 40 دسی‌بل بالاتر از آستانه SRT فرد خوانده می‌شود‌. تعداد کلماتی که او درست و نادرست پاسخ داده است شمارش می‌شود و پاسخ‌های صحیح در 4٪ ضرب می‌شوند و مقدار SDS تعیین می‌شود‌. 

تمپانومتری(Tympanometry)

روشی برای ارزیابی گوش میانی است که برای بررسی ضایعات و بیماری‌های گوش میانی استفاده می‌شود‌. این تست بدون درد است‌.‌ مقدار فشار بین 50- و +50 به عنوان مقدار طبیعی پذیرفته می‌شود‌.‌ در حین آزمایش فشار گوش میانی با یک پروب وارد شده به کانال گوش خارجی اندازه گیری می‌شود‌‌،‌ اندازه گیری‌ها به طور جداگانه برای گوش راست و چپ انجام می‌شود و مقادیر ثبت می‌شود‌.‌ 

در طی این آزمایش‌‌،‌ در حالی که صدا به گوش ارسال می‌شود‌‌،‌ فشار کانال شنوایی خارجی تغییر می‌کند و تحرک پرده گوش بررسی می‌شود‌. در نتیجه‌‌،‌ یک نمودار فشار بدست می‌آید.‌ در نتیجه این آزمایش؛ اطلاعات مهمی در مورد سلامت و عملکرد پرده گوش (tympanic membran) و استخوان‌های گوش به دست می‌آید‌.

با انوع روش‌های شنوایی سنجی آشنا شوید

چه زمانی به مرکز شنوایی سنجی مراجعه کنیم؟

در صورتی که هر یک از علائم زیر را داشتید، نیاز است تا وضعیت سلامت گوش و شنوایی  سنجیده شود.

1- وزوز گوش(tinnitus)

2- احساس فشار در گوش

3- مشکل کم شنوایی

درجات کاهش شنوایی کدامند؟

میزان کاهش شنوایی در یک فرد به صورت خفیف‌‌،‌ متوسط‌‌،‌ شدید و عمیق درجه‌بندی می‌شود‌.‌ دسته بندی سطوح شنوایی به شرح زیر است:

1- شنوایی طبیعی: گوش سالم می‌تواند صداهایی به اندازه 20 dBHL را بشنود.

2- کاهش شنوایی خفیف: در حالت کم شنوایی خفیف، کاهش شنوایی در گوش‌ بین 25 تا 39 dBHL است‌.‌

3- کاهش شنوایی متوسط: در این حالت، کاهش شنوایی در گوش بین 40 تا 69 dBHL است‌ و بدون سمعک‌‌، شنیدن دشوار است.

‌ 4- کاهش شنوایی شدید: کاهش شنوایی در گوش‌ بین 70 تا 89 dBHL است‌.‌ در این حالت سمعک مرسوم‌ترین مداخله لازم است.

5- کاهش شنوایی عمیق: در این موارد، کاهش شنوایی در گوش از 90 dBHL شروع می‌شود‌ که بیمار به سمعک‌های بسیار قوی یا کاشت حلزون، و جلسات متعدد آموزشی نیاز دارد‌.

انواع روش‌های درمان کم شنوایی

از دست دادن شنوایی (hearing loss) می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد. واکنش افراد مختلف به این پدیده متفاوت است. برای تعداد زیادی، از دست دادن شنوایی می‌تواند مشکلات اجتماعی، روانی و فیزیکی را پدید آورد. حال اگر شما قدرت شنوایی خود را از دست داده‌اید یا در حال از دست دادن آن هستید، پرسیدن این سوال که آیا این حس شنوایی از دست رفته قابل بازگشت است و درمانی دارد یا خیر بسیار طبیعی و منطقی می‌نماید. در شرایط اقتصادی فعلی فهمیدن انواع روش‌های درمان کم شنوایی در جهت کاهش علائم اختلالات شنوایی از اهمیت زیادی برخوردار است.

برای کم شنوایی روش‌های درمانی متعددی وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع روش‌های درمان کم شنوایی می‌پردازیم.

 1- درمان کم شنوایی حسی – عصبی (Sensorineural hearing loss (SNHL))

2- ایمپلنت حلزون

 3- بازگشت کم شنوایی انتقالی

4- رفع انسداد

5- تنگی کانال گوش

6- برجستگی استخوان کانال گوش

7- اتواسکلروزیس یا رشد غیر طبیعی استخوان اطراف استخوانچه رکابی در گوش میانی

8- گسستگی زنجیره استخوانی یا جدایی غیرطبیعی استخوانچه‌های گوش میانی (رکابی، چکشی و سندانی)

9- سمعک‌های معمول

10- سمعک‌های هدایت استخوانی

11- دستگاه‌های قابل کاشت متصل به استخوان

12- ایمپلنت‌های گوش میانی

13- بازگرداندن کم شنوایی مختلط

14- درمان خانگی کم شنوایی

روش‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک

سمعک یکی از بهترین‌ راه‌ها برای بهبود شنوایی است. اما برای درمان تمام بیماری‌هایی که باعث کم شنوایی می‌شوند، نیاز به استفاده از سمعک نیست. درمان کم شنوایی تا حد زیادی به نوع آن و عامل ایجاد آن بستگی دارد. در ادامه به تعدادی از راه‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک اشاره می‌کنیم.

 یکی از آثار طبیعی افزایش سن، کاهش شنوایی و سنگین شدن گوش‌ها است. کاشت حلزون گوش (cochlear implan)، یکی از راه‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک است.

نوع اصلی دیگر کم شنوایی به عنوان کم شنوایی هدایتی شناخته می‌شود. کم شنوایی هدایتی، به طور کلی ناشی از یک بیماری یا مشکل ساختاری در گوش بیرونی یا میانی است و معمولا موقتی است. درمان کم شنوایی هدایتی معمولاً شامل مداخله پزشکی، توسط متخصص گوش و حلق و بینی برای رفع علت خاص ایجاد آن است. در برخی موارد، جراحی ممکن است کمک کننده باشد.

کم شنوایی حسی – عصبی در اثر مشکلات و بیماری‌های گوش داخلی ایجاد می‌شود. درمان اصلی کم شنوایی حسی-عصبی استفاده از سمعک یا کاشت حلزون است. در برخی از علل کم شنوایی حسی – عصبی، جراحی و در موارد حاد که در اثر ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، استفاده از کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) موثر هستند.

کم شنوایی مادرزادی می‌تواند هدایتی یا حسی – عصبی باشد. کاشت حلزون و دستگاه‌های کمکی از روش‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک در کودکان مبتلا به کم شنوایی مادرزادی است.

چه کسی شنوایی سنجی را انجام می‌دهد؟

همانطور که برای انجام هر حوزه‌ای نیاز است که به متخصص آن مراجعه کنیم در این موضوع نیز باید به سراغ متخصصان این حوزه (شنوایی شناس) رفت. برای همین، تست شنوایی سنجی لازم است توسط متخصصان آن صورت گیرد. اندازه گیری کم شنوایی و میزان آن و همچنین دلیل این عارضه و درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است که باید توسط یک مرکز تخصصی و باتجربه صورت گیرد.

نحوه آمادگی برای تست شنوایی سنجی

اغلب بیماران می‌پرسند که برای انجام شنوایی سنجی چه کار باید کرد؟ لازم است بدانید که تست شنوایی سنجی نیاز به آمادگی ویژه‌ای ندارد. همانطور که در بالا گفتیم از روش‌ها و تست‌های زیادی برای بررسی میزان شنوایی و سلامت گوش استفاده می‌شود. سابقه پزشکی، سن و میزان کم شنوایی از عواملی هستند که بر اساس آن متخصصان انتخاب می‌کنند که از کدام روش و تست برای بررسی شنوایی فرد استفاده کنند.

نتیجه گیری:

شنوایی سنجی شامل تکنیک‌های غیرتهاجمی و بدون دردی می‌شود که برای بررسی عملکرد شنوایی بیماران کاربرد دارد. کم شنوایی مربوط به سن خاصی نمی‌شود و در هر سنی به دلایلی ممکن است بروز پیدا کند. با این حال، اما سالمندی و افزایش سن یکی از مهم‌ترین دلایل کم شنوایی محسوب می‌شوند.

 در این روش، شنوایی شناس به بررسی وضعیت شنوایی و سالم بودن بخش‌های گوش می‌پردازد تا پی ببرد که در کدام قسمت از شنوایی بیمار اختلال و مشکل به وجود آمده سپس به درمان آن بپردازد.

 بهتر است بدانید شنوایی سنجی با اینکه کار راحتی به نظر می‌رسد اما در آن از تکنیک‌های نوینی استفاده می‌شود که این ارزیابی را حائز اهمیت می‌کند. این کار باید حتما توسط متخصص شنوایی شناس صورت بگیرد. ادیومتری، تمپانومتری، رفلکس اکوستیک، آزمایش هدایت استخوانی، تست گفتاری، ABR و… از جمله مهم‌ترین تست‌هایی هستند که در شنوایی سنجی کاربرد دارد و باید حتما توسط متخصصان انجام شوند.



:: برچسب‌ها: سمعک , شنوایی سنجی ,
:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک رایگان بهزیستی

سمعک رایگان بهزیستی ::سمعک یک کالای وارداتی است که تحت تأثیر قیمت ارز قیمت آن نیز تغییر می‌کند. ازاین‌رو تأمین هزینه خرید این ابزار مهم و ضروری برای کم‌شنوایان و افراد نیازمند برعهده ارگان‌ها و سازمان‌های حمایتی است.

از جمله این نهادها، سازمان بهزیستی است که سالیانه، سمعک‌هایی را به طور رایگان در اختیار کم‌شنوایان قرار می‌دهد. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

خدمات بهزیستی به افراد کم‌شنوا و کم‌برخوردار به ارائه سمعک محدود نمی‌شود. ارزیابی شنوایی از قبیل ادیومتری، تمپانومتری و ABR از جمله این خدمات هستند که در کنار تجویز سمعک و کاشت حلزون، گفتاردرمانی و تربیت شنوایی، به کم شنوایان تحت پوشش بهزیستی ارائه می‌شود.

حس شنوایی از جمله حواس پنج‌گانه انسان است که در کنار حس بینایی، بویایی، چشایی و لامسه نقش بسزایی در فرایند یادگیری و برقراری ارتباط با دیگران دارد. اهمیت این حس در تعاملات اجتماعی و حتی یافتن شغل برای هر فردی بسیار حائز اهمیت است.

سمعک‌های رایگان بهزیستی از چه برندی هستند؟

افراد کم‌شنوا دچار سطح متفاوتی از افت شنوایی هستند. خرید و انتخاب یک سمعک خوب و مناسب هر فرد، به عوامل بسیار زیادی از جمله میزان افت شنوایی بستگی دارد.

سمعک‌هایی که بهزیستی ارائه می‌دهد، مناسب هر گوش نیستند. زیرا همان‌طور که گفته شد، هر فرد به میزان خاصی از کم‌شنوایی مبتلاست و باید طبق نظر پزشک متخصص و بر اساس آزمایشات ادیومتری، سمعک مخصوص به خود را دریافت کند. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

هرچند سازمان بهزیستی گاهی سمعک‌های خوب ارائه می‌دهد ولی به طور کامل رایگان نیستند و فقط بخشی از هزینه را سازمان تأمین اجتماعی و خدمات درمانی تقبل می‌کند. ولی مابقی هزینه را باید بیمار پرداخت کند.

حتی در مواقعی که سمعک دچار خرابی شده و آسیب جدی می‌بیند، غیر قابل تعمیر می‌شود و اگر فرد بخواهد سمعک جدیدی بخرد و بیمه هم نباشد، هزینه سمعک بهزیستی با هزینه سمعک بازار آزاد تفاوتی نخواهد داشت.

همچنین باتری‌های ارائه شده توسط بهزیستی، فقط در دو مدل موجود هستند. اگر فرد سمعک را از بهزیستی تهیه کرده باشد، بازهم در تهیه باتری آن دچار مشکل می‌شود. سهمیه باتری ارائه شده توسط بهزیستی، ماهیانه یک بسته 6 عددی است.

سمعک رایگان بهزیستی
کم‌شنوایان و معضل تهیه ابزارهای جانبی سمعک

هم اکنون قیمت یک سمعک خیلی معمولی 3 میلیون تومان در بازار آزاد است. این هزینه غیر از سایر خدماتی است که فرد باید برای تهیه سمعک دریافت کند. خدماتی همچون ویزیت توسط پزشک متخصص، سنجش افت شنوایی و حتی قالب‌گیری نیز باید توسط کم‌شنوا پرداخت شود.

سمعک‌ها به دلیل اینکه در محیط مرطوب گوش قرار می‌گیرند، در معرض بیشترین خرابی هستند؛ بنابراین هرچند وقت یکبار باید برای تعمیر آنها اقدام کرد. اغلب قطعه‌ها هم کمیاب شده‌اند و کم‌شنوا برای تأمین و تعمیر برخی قطعات، حداقل بالای 500 هزارتومانی باید هزینه پرداخت کند.

حداقل قیمت یک سمعک قابل‌قبول 5 میلیون تومان است. اگر فرد کم‌شنوا از دو ناحیه گوش دچار افت شنوایی باشد، باید 10 میلیون تومان فقط برای تأمین سمعک هزینه کند. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

اغلب بیمه‌ها، کمک‌هزینه این ابزار گران‌قیمت را به عهده نمی‌گیرند. به‌عنوان‌مثال تأمین اجتماعی فقط برای یک سمعک، حدود یک میلیون تومان و با ارائه مدارک پزشکی، حضور فرد و معاینه توسط پزشک معتمد سازمان و بعد از طی‌کردن مراحل اداری و … پرداخت می‌کند.

اغلب ناشنوایان به دلیل گران بودن سمعک و در برخی موارد مشکل در تأمین هزینه خرید باتری، سمعک را کنار گذاشته و از آن استفاده نمی‌کنند. بهتر است بدانید این امر باعث ایجاد پیامدهای ناگواری در سلامت شنیداری فرد می‌شود.

در صورت عدم استفاده از سمعک، مهارت‌های گفتاری و زبانی وی دچار اختلال می‌شود. این مسئله در به‌ویژه دانش‌آموزان موجب گوشه‌گیری، انزوا و حس خودکم‌پنداری خواهد شد.

جمع‌بندی

سازمان بهزیستی از جمله سازمان‌های حمایتی که وظیفه پوشش‌دهی و رسیدگی به وضعیت افراد کم‌برخوردار جامعه را برعهده دارد. یکی از خدماتی که این سازمان به افراد تحت پوشش خود ارائه می‌دهد، تهیه ابزارهای جانبی پزشکی مانند سمعک است.

سمعک‌های ارائه شده توسط بهزیستی، طبق نظر پزشک متخصص تجویز و به ناشنوا به طور رایگان ارائه می‌شوند. اما ازآنجاکه تمام افراد دارای میزان افت شنوایی متفاوتی هستند، این سمعک‌ها برای تمام کم شنوایان تحت پوشش این سازمان مناسب نیستند. درصورتی‌که فرد، به طور آزاد سمعک را تهیه کند، سازمان تأمین اجتماعی و خدمات درمانی فقط بخشی از هزینه را پرداخت می‌کنند.



:: برچسب‌ها: سمعک , انواع سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

لوبیا چیتی نوعی از لوبیاست که نام آن یعنی (Pinto Bean) که به معنای نقاشی شده است ریشه ای اسپانیایی دارد. این لوبیا سرشار از مواد مهم غذایی از جمله :آهن ، ویتامین، فیبر و پروتیین است و همین عامل مهمی در قابل توجه بودن خواص آن میباشد لوبیا چیتی طرفداران زیادی دارد و این تنها به خاطر طعم و مزه آن نیست بلکه منبع غنی پروتیین و فیبر هستند و چربی کمی دارندلوبیا چیتی نوعی از لوبیاست که نام آن یعنی (Pinto Bean) که به معنای نقاشی شده است ریشه ای اسپانیایی دارد. این لوبیا سرشار از مواد مهم غذایی از جمله :آهن ، ویتامین، فیبر و پروتئین است و همین عامل مهمی در قابل توجه بودن خواص آن میباشد. لوبیا چیتی طرفداران زیادی دارد و این تنها به خاطر طعم و مزه آن نیست بلکه منبع غنی پروتیین و فیبر هستند و چربی کمی دارند

لوبیا چیتی یا لوبیای رومی یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین و جایگزین گوشت است که قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامت قلب مفید می باشد لوبیا چیتی، محبوب‌ترین لوبیا در آمریکا و مکزیک است. اگر بوریتو، غذای محبوب شماست، باید بدانید لوبیا چیتی یکی از معمول‌ترین مواد میانی بوریتو است. اگرچه لوبیا چیتی در امریکا بسیار رایج است اما خاستگاه این لوبیا، اسپانیا است پس، لوبیا چیتی در زنجیره‌غذایی چه مناطقی وجوددارد؟ خوب، همانگونه که در بالا گفته‌شد، اگرچه لوبیا چیتی معمولا به‌عنوان ماده میانی بوریتو یافت‌می‌شود، اما در برخی از کشورها، لوبیا چیتی مانند برنج، سیب‌زمینی و سیب‌زمینی شیرین، یک غذای ثابت است، مخصوصا در فصل زمستان. لوبیا چیتی ظاهری منحصربه‌فرد دارد، یعنی همان طور که می دانید لوبیاهای کرم‌رنگ با نقطه‌های قهوه‌ای مایل به سرخ را لوبیا چیتی می نامند. بنابراین شما این لوبیا را با دیگر انواع لوبیا اشتباه نمی‌گیرید. به هرحال، ظاهر منحصربه‌فرد این لوبیا، هنگام پخته‌شدن ازبین می‌رود و لوبیا به رنگ قهوه‌ای صورتی‌مانند زیبایی درمی‌آید. بافت لوبیا چیتی مانند خامه است و همین ویژگی، این لوبیا را به یکی از خوشمزه‌ترین لوبیاها تبدیل‌می‌کند برای خرید لوبیا چیتی و خرید لوبیا چیتی عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

خواص لوبیا چیتی

سرشار از فیبر

مصرف غذاهای سرشار از فیبر فواید بسیاری دارد، مخصوصا زمانی که شما آنها را به صورت روزانه مصرف‌می‌کنید. اما یکی از فواید برتر مصرف این غذاها این است که می‌توانید برای همیشه با یبوست خداحافظی کنید. بله، این فقط یکی از فوایدی است که می‌توانید از مصرف لوبیاچیتی به‌دست بیاورید. فیبر برای بدن انسان ضروری است، مخصوصا برای دستگاه گوارشی، اما برای افرادی که برنامه رژیم غذایی دارند نیز عالی است

رفع یبوست

یبوست می‌تواند باعث‌شود احساس‌کنید معده‌تان پر از غذاست اما شما نمی‌توانید کاری کنید. خوب، پیشگیری از آن خیلی از درمان آن آسان‌تر است. مصرف مقدار کافی فیبر می‌تواند به شما در پیشگیری از یبوست کمک‌کند و چون لوبیاچیتی سرشار از فیبر است می‌توانید برای همیشه با یبوست خداحافظی‌کنید

جلوگیری از سندروم روده تحریک پذیر

IBS یا سندروم روده تحریک‌پذیر می‌تواند هرکسی را مبتلا کند، مخصوصا آن‌هایی که روزانه به‌ اندازه کافی فیبر مصرف‌نمی‌کنند. مصرف روزانه لوبیاچیتی بسیار توصیه‌می‌شود زیرا سرشار از فیبر است و می‌تواند از IBS جلوگیری‌کند

افزایش سلامت گوارشی

چیزی که برای یک دستگاه گوارش سالم نیازدارید چیز زیادی نیست به‌جز مقدار کافی فیبر. فیبر حل‌نشدنی مسئول دفع کامل مواد غیرضروری روده از دستگاه گوارش است. بدون آن، بعضی از مشکلات معده به‌وجود می‌آیند

بهبود حافظه

اگر می‌خواهید در کار، زندگی و تحصیل خود موفق شوید، نیاز به یک حافظه قوی دارید. خوردن مواد غذایی مفید و مغذی به مقدار زیادی در افزایش قدرت حافظه شما تأثیر دارد. یکی از مهم‌ترین و توصیه شده‌ترین مواد غذایی که می‌توانید آن را در وعده‌های غذایی خود به منظور بهبود حافظه اضافه کنید، لوبیا چیتی است  برای خرید لوبیا چیتی و خرید لوبیا چیتی عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

ارزش غذایی لوبیا چیتی

در مورد ارزش غذایی، لوبیا چیتی تقریبا دارای ۱۴۰ کالری در هر ۱۰۰ گرم و همچنین ۹ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر رژیمی است. مقدار بسیار کمی چربی در این لوبیا وجود دارد، اما مقدار بسیار بالای از ویتامین‌های گروه B. و مقادیر متوسطی از ریز مغذی منیزیم (۱۴٪ از DV)، سدیم (۱۶٪)، فسفر (۲۱٪)، ویتامین A، ویتامین C، روی (۱۰٪)، آهن (۱۶٪)، پتاسیم (۹٪) و کلسیم (۵٪) دارد. این مشخصات مواد مغذی ممکن است تغییر کند، در صورتی که لوبیا جوان یا بالغ، پخته شده، جوش داده شده، نمکی یا بدون نمک باشد، اما این مواد مغذی اساسی در این نوع لوبیا موجود هستند

چگونه لوبیا چیتی را نگه داری کنیم

هنگامی که لوبیای خشک شده را به صورت عمده‌ای خریداری می‌کنید، احتمالا بخواهید آن‌ها را برای ماه‌ها ذخیره کنید و به تدریج آن‌ها را در وعده‌های غذایی خود مورد مصرف قرار دهید. پس از این دستور العمل ساده اطمینان پیدا می‌کنید که شما تا یک سال آینده لوبیا تازه و خوشمزه‌ای را برای استفاده در انواع غذا‌ها دارید

مرحله ۱: لوبیای خشک شده را از کیسه خریداری شده جدا کنید. آن‌ها را به یک ظرف ذخیره سازی محکم انتقال دهید.

مرحله ۲: تمام لوبیای شکسته را از مخلوط جدا کنید.

مرحله ۳: ظرف را در جای خشک و خنک قرار دهید تا از نور مستقیم خورشید دور شود برای خرید لوبیا چیتی و خرید لوبیا چیتی عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

خطرات مصرف انواع لوبیا

بعضی افراد به لوبیا یا خانواده‌ی حبوبات حساسیت دارند. برای نمونه، بادام زمینی که از خانواده‌ی حبوبات به‌شمار می‌رود، از مواد غذایی آلرژی‌زا به‌شمار می‌رود. سویا نیز از آلرژن‌های معمول در ایالات متحده است و آلرژی به باقلامصری نیز در اروپا شایع است ممکن است افرادی که نسبت‌به یک نوع لوبیا یا حبوبات آلرژی دارند به انواع دیگر آنها نیز حساسیت داشته باشند. بنابراین کسانی که سابقه‌ی آلرژی دارند باید آزمایش آلرژی انجام دهند و از پزشک خود بپرسند که آیا لازم است همیشه سرنگ تزریق خودکار آدرنالین همراه داشته باشند

خوردن بسیاری از لوبیاها به‌صورت خام خطرناک است، زیرا حاوی پروتیینی به نام لکتین هستند. این پروتیین مسمومیت غذایی شدید ایجاد می‌کند، چون گوارش غذا را مختل می‌کند و موجب تشکیل سیانور در بدن می‌شود. ولی اگر انواع مختلف لوبیا را دست‌کم به‌مدت ۱۰ دقیقه بپزیم، لکتین موجود در آن ازبین می‌برد و پس از پختن می‌توانیم با خیال راحت و بدون نگرانی آن را مصرف کنیم معمول‌ترین عارضه‌ی جانبی مصرف انواع لوبیا، نفخ و ناراحتی روده است. نفخ و ناراحتی روده خطرناک نیست، ولی حس ناخوشایندی دارد و حتی برای بعضی از افراد دردناک است. معمولا افراد مبتلا به سندروم روده‌ تحریک پذیر (IBS) باید رژیم غذایی با فودمپ  پایین داشته باشند. در این رژیم غذایی، به‌منظور کاهش علائم بیماری، مصرف بعضی از کربوهیدارت‌ها مانند انواع لوبیا محدود می‌شود می‌توان با خیساندن لوبیا و دور ریختن آب استفاده‌شده یا جوانه‌زدن، جوشاندن یا پخت تحت فشار (استفاده از زودپز) احتمال تجمع گاز معده و سایر مشکلات روده‌ای را کاهش داد. می‌توانیم از آنزیم‌های گوارشی نیز برای بهبود هضم لوبیا استفاده کنیم



:: برچسب‌ها: لوبیا چیتی , حبوبات ,
:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

معرفی لوبیا قرمز

لوبیا قرمز (kidney bean) یکی از حبوبات محبوب و پر استفاده مخصوصا برای ما ایرانی هاست. رنگی بین قهوه ای و قرمز دارد. سرشار از پروتئین است و برای گیاه خواران جایگزین خوبی برای گوشت است.

لوبیا قرمز به دلیل شکل ظاهری که به کلیه انسان دارد، به انگلیسی Kidney bean نامیده می شود. لوبیا قرمز در مناطق نیمه گرمسیری کشت می شود و امروزه برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده لوبیا قرمز در جهان شناخته می شود. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.

ترکیبات لوبیا قرمز

  • مقداری سدیم
  • پتاسیم
  • پروتئین
  • نشاسته
  • کربوهیدرات
  • اسید فولیک
  • آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها
  • ویتامین C
  • ویتامین B1، ویتامین B3، ویتامین B5  و ویتامین B6
  • آهن
  • مس
  • کلسیم
  • منگنز
  • منیزیم
  • فسفر
  • روی
  • سلنیوم
  • مولیبدن
  • فیبر
  • کولین
  • اسید پانتوتنیک
  • ویتامین E
  • ویتامین K
  • اسید چرب امگا ۳و امگا ۶

طبع لوبیا قرمز

طبع لوبیا قرمز گرم و تر است.‏

خواص لوبیا قرمز

  1. مدر.
  2. درمان بیماری‌های کلیه (سنگ کلیه) و مثانه به دلیل مقادیر بسیار کم سدیم و مقادیر بالای فیبر لوبیا قرمز.
  3. نرم کننده ریه و سینه.
  4. مقوی قلب و درمان بیماری های قلبی به دلیل داشتن فولات.
  5. تقویت کننده نیروی جنسی.
  6. قاعده‌آور.
  7. تقویت و رفع مشکلات دستگاه گوارش.
  8. کاهنده چربی‌های اشباع شده و کلسترول خون.
  9. ضد سرطان.
  10. پاک کننده روده‌ها.
  11. کاهنده و تنظیم کننده فشار خون با داشتن پتاسیم، منیزیوم، فیبر محلول و پروتئین.
  12. درمان یبوست به دلیل داشتن الیاف غذایی نامحلول به خصوص از بین بردن خطر ابتلا به یبوست در زنان باردار.
  13. ضماد خمیر آن درمان کننده اگزما و پسوریازیس به دلیل وجود خواص ضد التهابی خمیر لوبیا.
  14. درمان کم خونی مخصوصا کم خونی در دوران بارداری به کمک آهن و فولات موجود در لوبیا قرمز.
  15. تنظیم کننده سطح قند خون و درمان دیابت به دلیل شاخص گلیسمی پایین.
  16. تقویت حافظه به دلیل داشتن ویتامین B1.
  17. انرژی زا.
  18. تقویت کننده استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به کمک کلسیم و منیزیم موجود در لوبیا قرمز.
  19. سم زدای طبیعی بدن.
  20. کمک به لاغری و کاهش وزن به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر. لوبیا قرمز حاوی مهارکننده های آلفا آمیلاز است که از جذب و تجزیه نشاسته جلوگیری کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
  21. تقویت کننده سیستم ایمنی به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا.
  22. جلوگیری کننده از ریزش مو.
  23. تقویت کننده ناخن‌ها.
  24. ضد چین و چروک و پیری و جوانسازی پوست به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا قرمز.
  25. کاهنده سردردهای میگرنی.
  26. کاهش خطر ابتلا به آب مروارید به دلیل وجود ویتامین B3 در لوبیا قرمز.
  27. درمان کننده آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی به کمک مقادیر بالای مس موجود در لوبیا قرمز.
  28. کاهنده آسم.
  29. کمک به سلامت پوست و مو.
  30. درمان کننده روماتیسم.
  31. درمان گرفتگی و اسپاسم عضلانی.
  32. لوبیا قرمز خطر ابتلا به نقرس را کاهش می دهد.
  33. عصله سازی و جلوگیری از تحلیل بافت ماهیچه‌ای و عضلانی در حین تمرینات ورزشی.
  34. تنظیم کننده متابولیسم بدن.
  35. افزایش دهنده رشد نوزادان و کودکان به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی و پروتئین موجود در لوبیا قرمز.
  36. کنترل قند خون و دیابت با کاهش سرعت آزادسازی گلوکز و قند به جریان خون.
  37. مقادیر بالای آهن و مس موجود در لوبیا قرمز باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو، به افزایش رشد مو کمک می کند.
  38. مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا قرمز احتمال نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می دهد.
  39. درمان سندروم روده تحریک پذیر.
  40. مصرف منظم لوبیا در رژیم غذایی باعث می شود تا شما پوست درخشانی داشته باشید. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.
  41. کاهش التهاب بدن ناشی از آتروز به کمک مس موجود در لوبیا قرمز.

عوارض و موارد منع مصرف لوبیا قرمز

در مصرف مواد غذایی گاهی زیاده روی در مصرف، عوارضی برعکس خواصشان خواهند داشت. اعتدال در مصرف این مواد باعث بهره مند شدن انسان از خواص مفیدشان خواهد شد.

  • لوبیای قرمز و سفید حاوی غلظت بالایی از ماده‌ای سمی به نام فیتوهماگلوتین است. چنانچه لوبیای قرمز قبل از مصرف پخته نشود و به صورت خام مصرف گردد با توجه به مقدار مصرف می‌تواند کشنده باشد. این ماده همچنین به مقدار کمتر در لوبیای سبز و انواع دیگر لوبیا نیز یافت می‌گردد. جهت دفع این سم، ابتدا بایستی لوبیا را به مدت ۵ ساعت در آب قرار داد تا خیس بخورد. سپس آب را دور ریخته و لوبیا را در آب تازه در دمای ۱۰۰ درجهٔ سانتی‌گراد به مدت ۳۰ دقیقه جوشاند. به این ترتیب غلطت این مادهٔ سمی به حد استاندارد و بی‌خطر کاهش میابد.
  • زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فیبر موجود در آن باعث نفخ شکم می شود. همچنین در افراد مبتلا به سنروم روده تحریک پذیر باعث یبوست خواهد شد. برای این کار می توانید حدود ۱۲ ساعت قبل از پخت، آن را بخیسانید تا کمی از نفخ آن گرفته شود.
  • و همچنین اگر شما لوبیا قرمز را به صورت روزانه مصرف کنید باعث ایجاد گاز معده و نفخ می شود که ممکن است اسهال به دنبال داشته باشد.
  • زیاده روی در مصرف لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای فولات، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • لوبیا قرمز مقادیر بالای آهن دارد و زیاده روی در مصرف آن خطر آسیب مغزی را افزایش می دهد.
  • باشد ، مصرف بیش از حد لوبیا قرمز باعث ایجاد بیماری های اسهال ، حالت تهوع، درد شکم و استفراغ می شود.
  • بدلیل پروتئین زیادی که لوبیا قرمز دارد برای کسانی که نقرس دارند یا اسید اوریک خونشان بالاست توصیه نمی شود. برای خرید لوبیا قرمز و خرید لوبیا قرمز عمده، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه شود.



:: برچسب‌ها: حبوبات , لوبیا قرمز ,
:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 تير 1402 | نظرات ()